Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Flatpakket vors

Tekst

Vil du få varsel hver gang Jan Omdahl publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Platespiller og komplett partysystem fra Ikea? Vorspielet er reddet.

Få ting er hyggeligere enn å spille plater og snu noen kalde sammen med gode venner. Men sukk, ikke alle har råd til årntli' stereoanlegg. Hva er vel da mer naturlig enn at Ikea, allerede hovedleverandør av rekvisitter til det unge menneskets liv, også tilbyr et budsjettvennlig partysystem for musikkavspilling?

Nylig slapp møbelgiganten nyheten om Frekvens-serien, som består av en platespiller, Bluetooth-høyttalere og lys. Det mangler bare en løsning med egen dj-mikser og to platespillere, så trenger ingen kids å gå ut lenger.

Retrofuturisme

Frekvens er utviklet i samarbeid med det svenske selskapet Teenage Engineering, som er kjent for å designe billige synthesizere og annen musikkelektronikk. Produktene er gitt et retrofuturistisk, fargesterkt formspråk, tydelig inspirert av så vel Bauhaus som Braun og Bang & Olufsen.

Jesper Kouthoofd hos Teenage Engineering har tidligere jobbet for merkevarer som Acne og Absolut Vodka. Til Ad Age sier han at noe av tanken med Frekvens er at man før neste fest kan dra til Ikea og kjøpe ikke bare papptallerkener og servietter, men også et komplett og billig partyanlegg med lyd og lys.

Det er ikke første gang Ikea prøver seg på hjemmeunderholdning. I 2012 lanserte selskapet Uppleva, en komplett tv-løsning med flatpakket møbel, lydanlegg og en 46 tommers kinesiskprodusert flatskjerm. Man fryktet det verste, men Uppleva vist seg å være et helt greit produkt, for dem som ikke stiller spesielt store krav til hjemmeunderholdningen.

Fakta: Frekvens

Utviklet i samarbeid med Teenage Engineering

ikea.no

Slik er det nok med Frekvens-serien også. De ulike produktene skal angivelig koste mellom 40 og 800 kroner, og spørsmålet er selvsagt om dette kan bli noe annet enn skrot. At man skal klare å produsere en brukbar platespiller for under en tusenlapp, må det i det minste være lov å stille seg avventende til.

De ulike produktene skal angivelig koste mellom 40 og 800 kroner, og spørsmålet er selvsagt om dette kan bli noe annet enn skrot

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Smører tynt

En leverandør som Crosley har for så vidt allerede en spiller med tresifret prislapp, men så er det også et elendig produkt. Alle som har puslet litt med platespillere vet at de må være svært gjennomtenkte i design og produktkvalitet om de skal gi eieren varig glede.

Den motvillige beundring man kjenner over hvordan det i besparelsesøyemed er mulig å la Ikea-fabrikkens roboter male med et så tynt lag at malingen slites av bare man snakker litt høyt, vil nok fort vendes til hat om samme produktfilosofi benyttes på Frekvens-serien.

Svaret får vi først i juni 2019, som er planlagt lanseringstidspunkt. I mellomtiden kommer Bluetooth-høyttaleren Eneby i flere utgaver, noe D2s spaltist kommer tilbake så fort det utlovede testproduktet ankommer lytterommet.

* (Vilkår)