Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Hvil i fred. Champagneria på Solli plass er konkurs. Skribent Helena Brodtkorb skriver om livet som stamkunde på stedet.

Hvil i fred. Champagneria på Solli plass er konkurs. Skribent Helena Brodtkorb skriver om livet som stamkunde på stedet.

Frognerfitter, avdankede kunstnere og en og annen finansmann. Der hadde du klientellet. Alt kunne skje

Tekst

Vil du få varsel hver gang Helena Brodtkorb publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Nekrolog over utestedet Champagneria i Oslo.

Champagneria åpnet dørene i 2005. Det året var jeg russ og hatet det intenst. Jeg drømte om en mer sofistikert form for fyll. Noe det var verdt å bli voksen for. Alt annet enn horder av fulle barn i kjeledresser, varm boksøl og rulling.

Jeg hyttet med neven mot himmelen over Tryvann, og spurte hva mang en ung kvinne på vei ut i verden har spurt før meg: Kan jeg på noen måte kapitalisere på dette utseendet, og hvor er det i så fall best å gjøre det?

Turbotirsdag på Odeon var nok det åpenbare svaret, men det beste svaret var Champagneria.

Sjeleforsørgere

Champagneslottet