Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Genser: FWSS. T-skjorte: Weekday. Smykker: Maria Black. Brosje: Pearl Octopussy.

Genser: FWSS. T-skjorte: Weekday. Smykker: Maria Black. Brosje: Pearl Octopussy.

Batikk, takk

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
stylist

Det hypnotiske mønsteret er tilbake

Fakta: Vårens trender 2019: Batikk

Slik gjør du det:

Den vågale må gjerne bedrive mønster-miksing som her – en fullstendig omfavnelse av batikk gjennom å ikle seg et helt sett er heller ikke så dumt.

For den noe mindre sprø anbefales å mikse enkle, ensfargede plagg med en batikk-mønstret allværsjakke, frakk eller bomberjakke.

Eksplosive, nærmest galaktiske mønstre som forbindes med langhårede LSD-tilhengere på slutten av 1960-tallet eller 1990-tallets grunge-entusiaster; batikken er tilbake i motebildet.

Utgangspunktet for denne kreative eskapaden skal ha funnet sted i Peru rundt 600 år f. Kr. Og plagg som gjennom vridning, knyting og påfølgende fargebad får et helt særegent preg, er altså også å se i de største motehusenes kolleksjoner for i vår.

Kaster du et blikk på hyllerekkene hos Comme des Garçons, Louis Vuitton, Cerruti 1881, Off-White eller Jil Sander, kommer dette mønsteret deg hypnotisk i møte. Hos disse designerne er det spesielt yttertøy og store gensere som har fått kjørt seg i fargebadet, og fargespekteret går et hvilket som helst blomsterbed en høy gang.

I en periode fremover kan det derfor være lurt å glemme at det er noe som heter alt med måte.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.