Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Pellestova har utviklet seg fra et skralt grisehus til en arena for store matopplevelser. Her er en suppe med rotgrønnsaker.

Pellestova har utviklet seg fra et skralt grisehus til en arena for store matopplevelser. Her er en suppe med rotgrønnsaker.

Matløft i fjellheimen: – De urbane gjestene forventer mer

Tekst

Vil du få varsel hver gang Thomas T. Kleiven publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Noe har skjedd med maten vi spiser til fjells. Folk vil ikke ha pølser, de vil ha luksus à la carte.

Rita Bergqvist sitter innenfor veggene til «Skihytta», et av Trysilfjellets mest populære spisesteder. Elgkjøtt, tyttebærkrem og lokale oster står på bordet. Like utenfor vinduet renner skiturister forbi i Trysilfjellets alpine nedfarter.

– Håper det smaker, sier Bergqvist.

Hun forteller om første gangen hun entret dette rommet i 2004: Frityrfettet lå som tykk akrylmaling på tapetet.