Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Bare prøv deg. – Du får ikke til dette hjemme, sier ZZ Pizzas baker Aleksander Johansen, som har utviklet en egen deig basert på villgjær fra siderproduksjonen i pizzerialokalene.

Bare prøv deg. – Du får ikke til dette hjemme, sier ZZ Pizzas baker Aleksander Johansen, som har utviklet en egen deig basert på villgjær fra siderproduksjonen i pizzerialokalene.

Slik ble Norge en nasjon av pizzakokker

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Tar kjærligheten til gjærdeig, saus og smeltet ost til et nytt nivå.

– Da Kari og Ola meldte seg på, og kjøpte egne vedfyrte pizzaovner til hagen, og begynte å veie opp gjær på heroin-vekter, ble dette tatt til et helt nytt nerdenivå, sier Tom Erling Berg (50).

I 25 år har salgssjefen for Storhusholdning i matvaregrossisten Oluf Lorentzen holdt på med import og salg av spesialmel til pizzabaking.