Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Dette er verdens første arctic-aged musserende vin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

I sommer kan musserende fra havets bunn nytes om bord på Hurtigruten.

I november i fjor senket Hurtigruten, sammen med den britiske vinprodusenten Rathfinny, 1700 flasker britisk musserende vin ned til 34 meters dyp ved 66 grader nord utenfor Sandnessjøen.

– Ideen om å lage vinen som har fått navnet Havets bobler, kom til oss på dekk, mens vi så norskekysten rulle forbi, sier Tani Gurra, hovedansvarlig for drikke hos Hurtigruten.

– Vi jobber med havet. Vi er en del av havet. Det er i vårt dna. Tanken på å lagre en fantastisk musserende vin under vannet mens vi seiler over det fylte meg med følelser.

Fakta: Rathfinny

Etablert i 2010 av ekteparet Mark og Sarah Driver.

Ligger i Sussex i England, 20 hektar med vinmark.

Laget av pinot meunier, pinot noir og chardonnay.

rathfinnyestate.com

Etter en runde med mange mulige vinprodusenter falt valget på britiske Rathfinny fra Sussex og deres norske importør Haugen-Gruppen.

– Det er vi veldig fornøyd med, de er jo en av de nærmeste vinprodusentene til Norge, sier Gurra.

12. mai ble flaskene hentet opp av dykkere, og fra starten av juni kan passasjerene få muligheten til å nyte boblene om bord på alle hurtigruteskip som går langs norskekysten.

Vinen dufter av sitroner og ferske epler med et hint av bakst. Den har brusende bobler og en konsentrert, syrefrisk og steinete mineralsk smak, med en tydelig tørr utgang.

– Dette er verdens første arctic-aged musserende vin, sier Gurra.

– Målet for neste år er å senke ned 4500 flasker, det er det vi har behov for, men vi får se.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.