Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Det er fortsatt tid til et slag til

Tekst
Foto

Prøv et nytt slag helt på tampen. Kanskje du finner en ny favoritt

Har du tid, har du lov. Det er ennå ikke for sent å legge et slag til kakefatet. Når alle er gått lei av krumkaker og pepperkaker kan det være gøy å friste med en helt ny variant av julesmåkakene.

Her er åtte slag utenom det vanlige.

Felles for nesten alle europeiske juletradisjoner er liberal bruk av alt som en gang var dyrt og sjelden: Smør, egg, nøtter og krydder. Med andre ord er det vanskelig å trå feil, det blir godt selv om det ikke er norsk.

Sveitsiske brunsli kan fullt ut konkurrere med berlinerkranser, og hva med litt saftig fransk pain d'epices å sette frem til osten eller gåseleveren i romjulen?

Den aller raskeste og enkleste av kakene under er de rustikke makronene, som kan være et fint prosjekt å sette igang hvis det er barn som kjeder seg i påvente av gavene og ikke stemningen hjemme er for hektisk.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.