Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Kaker

Kulinarisk mangfold. Pepperkaker, sandkaker...pain d'epices? Det er fortsatt tid til å forsøke en helt ny variant til julens kakefat..

Ti oppskrifter på julekaker som smaker av den store verden

Maks kos. Konditor Åshild Lerbak foretrekker et kakebord i julen med søtsakene hun selv liker best, og unngår syv tørre slag..

Konditorens beste søtsaker til jul

Vindskeiv. – Hva er poenget med en kake som ser skikkelig kul ut, om den ikke også smaker utrolig digg, spør Aimée France, som står bak @yungkombucha420..

Ny kaketrend: – Jeg kan skjønne at folk synes estetikken er litt messy

Få varsel når vi skriver om
Kaker

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Søtknas. Knasende karamell er som en deilig, søt overraskelse i salaten. Mønsteret i karamellen minner om cellene i bikuben..

– Dette er honningfest

Lag på lag. Saint Honoré-kaken er en fransk klassiker oppkalt etter bakerens skytshelgen og tar i bruk nesten alle konditorenes teknikker med to typer krem, butterdeig i bunn, vannbakkels i høyden og knasende karamell på toppen..

17. mai-kaker med vaniljekrem i hovedrollen

Dessertøren. Ravneet Gill fant lykken som dessertkokk på den kjente londonrestauranten St. John. Hun skriver kokebøker, driver matkurs og er dommer på det britiske bakeprogrammet «Junior Bake Off», og mener vi må slutte å demonisere sukker.. Foto: Ellis Parrinde

«Ja, jeg elsker sukker. Det er godt. Det gir glede.»

.

Trøstemat: Konditoren pøser på med alt som er godt

Hipp hurra! Med Sverre Sætres oppskrifter dekker du nesten hele 17. mai-bordet..

Saltmat og søtmat, makroner og is – Sverre Sætre lager 17. mai

Med inspirasjon fra Kvæfjordkakens smaker og Pierre Hermés elegante kreasjoner blir Sverre Sætres makronkake perfekt til nasjonaldagen..

Det blir 17. mai-kake i år også

Historie. Småkakene slik vi kjenner dem, fant ikke sin plass i de tusen norske hjem før støpejernskomfyren ble allemannseie på 1800-tallet..

Hva er det som er smått, tørt og best på boks?

Mai er tiden for å briljere på kakefatet, for eksempel med en overdådig pavlova.. Foto: Lars Petter Pettersen

De beste kakene til 17. mai (og konfirmasjon og....)

Lagvis. – Snikkerskaken har mange lag, og alt er nøye gjennomtenkt, for smakene skal eksplodere i munnen, sier kakebaker Tiril Refsum.

Lær å lage Oslo Raws bestselgende snikkerskake

Baker Nordby er et av 250 bakerier som er blitt med i en felles salgstjeneste for kaker. Fra høyre: Gründer og hovedeier av Cake it easy, Marius Sevaldsen (38), salgssjef for Baker Nordby Monika Stoltenberg (36) og daglig leder i Cake it easy Steffen Gausmel Backe (41).. Foto: Javad Parsa

– Jeg kom tilbake til bakeriet, men på en helt annen måte enn foreldrene mine hadde sett for seg

.

Slik lager du kake i bilen

Lysere tider. Ut med sjokolade og inn med vårens kaker, som består av forskjellige bunner, krem, frukt og friske bær.

– Dette er virkelig veldig enkelt å få til

Søtt med en vri. Det er fort gjort å glemme, men Italia er også et land av søtsaker..

– Tiramisu à la minute er rask og vel så god

Nøtter. – Du må ikke ha hasselnøtter på toppen, den er god i seg selv. Men det ­skader ikke. Dessuten er det noe magisk med kombinasjonen av sjokolade og hassel­nøtter, sier Dag Tjersland om sin nemesis..

– Man får fort en del skryt for denne!

.

Sverre Sætres syv slag til jul: Berlinerkrans

Formfullendt. Med sitronkrem og lettbrent marengs går den ellers romslige sandkaken julen relativt velfylt i møte.

Sverre Sætres syv slag til jul: sandkaker

Sverre Sætre / 7 Slag til Jul Peppernøtter - Foto: Lars Petter Pettersen.

Sverre Sætre gir julen enda mer pepper

Søtstatene. Brownies, bananpudding og chocolate chip cookies er enkle å lage – enklere enn mange tror, ifølge Angela Taliaferro..

Søte amerikanske klassikere

.

Det er fortsatt tid til et slag til

En munnfull. Sverre Sætre fyller sin rullekake med bringebær. Spis den som den er – eller skjær den i skiver og dekorer med krem og bær.

Full rulle

.

Klassisk brennevinskake

.

Slik lager du verdens beste Kvæfjordkake

Delfiakake med rikelig med fett og sukker er topp energipåfyll til de ekstra harde turene.

Disse kakene tåler 40 minusgrader

Pavlova med brunt sukker, yoghurt og vinterfrukt gir den florlette dessertkaken en ny dimensjon. Foto: Tommy Andresen.

Nyttårspavlova

Små, engelske mince pies med tørket frukt og krydder. Foto: Tommy Andresen.

Bak med Smak: Fire julekaker utenom det vanlige

Med kanel og en klype espressopulver får kransekakedeigen et helt nytt liv som tyske kanelstjerner. Foto: Tommy Andresen.

Bak med Smak: Tyske kanelstjerner

Basler brunsli - en avhengighetsskapende sveitsisk spesialitet med mandler og sjokolade. Foto: Tommy Andresen.

Bak med smak - julens beste småkaker

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av NHST Media Group. For mer informasjon om NHST Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.