Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Baking

Lag på lag. Saint Honoré-kaken er en fransk klassiker oppkalt etter bakerens skytshelgen og tar i bruk nesten alle konditorenes teknikker med to typer krem, butterdeig i bunn, vannbakkels i høyden og knasende karamell på toppen..

17. mai-kaker med vaniljekrem i hovedrollen

Krevende kake. Gâteau St. Honoré er oppkalt etter bakernes skytshelgen, og krever at konditoren mestrer nesten alle fagets teknikker..

Denne kaken er så vanskelig at selv erfarne kokker sliter

Som varmt surdeigsbrød. Facebookgruppen Surdeig har gått fra 5000 til 8000 medlemmer siden koronaviruset stengte Norge..

Hele Norge baker

Få varsel når vi skriver om
Baking

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Kanelsnurrene til Baker Morten Schakenda fra bakeriet i Lom.. Foto: Sigurd Fandango

De beste bakeoppskriftene

Fransk forkledning. De norske kokosmakronene får fransk forkledning når Sverre Sætre gjenoppfinner dem til jul..

Oppskriften på en søt jul

Historie. Småkakene slik vi kjenner dem, fant ikke sin plass i de tusen norske hjem før støpejernskomfyren ble allemannseie på 1800-tallet..

Hva er det som er smått, tørt og best på boks?

Mai er tiden for å briljere på kakefatet, for eksempel med en overdådig pavlova.. Foto: Lars Petter Pettersen

De beste kakene til 17. mai (og konfirmasjon og....)

Matpakke. Ferdigbakt blir grøtbrødet et saftig sandwichbrød..

Surdeigsskolen: Ha grøt i brødet

Spire ung. Brød med spiret korn får både ekstra saftighet og tyggemotstand..

Slik spirer du korn til å ha i brøddeigen

Enkel løsning. Noen ganger er det enkleste det beste – bak brødet i form..

Lær å bake surdeigsbrød i form

Fin i formen. Å forme brød så de blir både luftige inni og fine utenpå er en egen kunst..

Slik lager du perfekte brød

Kunnskapshull. God smak er ganske lett. Den perfekte strukturen i et surdeigsbrød krever kunnskap og erfaring..

Slik får du surdeigsbrødet til å heve seg fint

Sur kultur. En god surdeigsstarter er grunnmuren som trengs for å lage perfekte surdeigsbrød..

Slik lager du surdeigsstarter

Nøtter. – Du må ikke ha hasselnøtter på toppen, den er god i seg selv. Men det ­skader ikke. Dessuten er det noe magisk med kombinasjonen av sjokolade og hassel­nøtter, sier Dag Tjersland om sin nemesis..

– Man får fort en del skryt for denne!

Disse kjeksene får folk til å fri og sende eposter 20 år senere..  

Kjeksene som får folk til å fri

.

Det er fortsatt tid til et slag til

Godt for deig. Morten Schakenda kan kunsten å lage pepperkaker, men likevel kommer svigermoren fra Oslo til barnebarna i Lom med deig hvert år.  Foto: Lars Petter Pettersen/Aschehoug.

Hva med en pepperkakeutedo med toseter og kongebilde?

.

Slik lager du verdens beste Kvæfjordkake

Bedre, best. Da Morten Schakenda åpnet Bakeriet i Lom i 2004 ble han sitert på at han skulle starte «det beste bakeriet i Norge». – Det var ikke det jeg sa. Jeg kom fra det beste bakeriet i Norge, og målet var å lage et bedre.

– Det er så mye kortreist. Jeg er så lei av det

Pavlova med brunt sukker, yoghurt og vinterfrukt gir den florlette dessertkaken en ny dimensjon. Foto: Tommy Andresen.

Nyttårspavlova

Små, engelske mince pies med tørket frukt og krydder. Foto: Tommy Andresen.

Bak med Smak: Fire julekaker utenom det vanlige

Med kanel og en klype espressopulver får kransekakedeigen et helt nytt liv som tyske kanelstjerner. Foto: Tommy Andresen.

Bak med Smak: Tyske kanelstjerner

Den gyldne halvmåne. Croissanten opprinnelse er uviss, men ifølge én av legendene ble den første gang laget i Wien for å feire slutten på Det osmanske rikes beleiring av byen i 1683. Formen fikk den etter ottomanenes flagg.

Lager hun verdens beste croissant?

Festlig lag. Det er ikke fest før kakebordet er dekket. Og et ekte kakebord har noe for alle, fra de syrlige og skarpe fristelser til ufarlige krembomber.

Slik lager du de aller vakreste kakene

.

Bananas på surdeig

SKOGENS JUVEL. Få ting er bedre å piffe opp napoleonskaken med enn markjordbær. Men i mangel på sådan kan også andre bær benyttes.

Hellstrøms franske klassikere: Tusenbladsterte

Sverre Sætre baker surdeigsbrød Foto:. Jimmy Linus

Selvdyrket surdeigsbrød

KNEKKGARANTI. Grove knekkebrød med frø til venstre, hveteknekkebrød til høyre.

Helsprø knekkebrød

NY SPALTE. Luftige og sprø baguetter er første bakverk ut i vår nye bakespalte, der konditor Sverre Sætre deler sine beste gjærbaksttips med D2s lesere.

Klassiske baguetter

Dagens Næringsliv AS

Sjefredaktør/Adm.dir Janne Johannessen
Postadresse: Postboks 1182 Sentrum 0107 Oslo
Sentralbord DN 22 00 10 00
Besøksadresse: Christian Krohgs gate 16 0186 Oslo
Kundeservice 21 89 61 00
Tips tips@dn.no

Få tips og siste nyheter om vin fra Merete Bø i vårt nyhetsbrev

Påmelding her
instagram Kundeservice Min side Annonse Arkiv
facebook Personvern Cookies Vilkår RSS

Dagens Næringsliv er en del av NHST Media Group. For mer informasjon om NHST Media Group klikk her.