Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Enkle gleder. En god spekepølse eller paté, brød, smør og et generøst glass vin kan også være en stor matopplevelse, ifølge Elizabeth David.

Enkle gleder. En god spekepølse eller paté, brød, smør og et generøst glass vin kan også være en stor matopplevelse, ifølge Elizabeth David.

Denne retten tar 15 minutter å lage og kan spises etter tre timer

Tekst

Vil du få varsel hver gang Alisa Larsen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Noen ganger er de enkleste tingene i livet de beste – som eksempelvis Elizabeth Davids kyllingparfait.

På sitt beste er kokebøker en portal til en annen verden eller tid. Elizabeth David (1913–1992) var en mester i dette faget.

Fakta: Elizabeth David

Britisk matskribent

Født i 1913 i Folkington, Strorbritannia.

David skrev et titall kokebøker og flere hundre artikler.