<p>Bølgen &amp; Mois nye lokaler på Gimle-huset tidligere BA53.</p>

Bølgen & Mois nye lokaler på Gimle-huset tidligere BA53.

Opp- og nedturer på nye Bølgen & Moi

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

En fiskesuppe av ypperste kvalitet og en middels burger som får det til å lukte svidd av lommeboken. Det går opp og ned på Bølgen & Mois nye «flaggskip».

Tidligere i år flyttet Bølgen & Mois Briskeby-avdeling til nedlagte BA53s lokaler i Bygdøy allé. De har ikke bare fått freshe, nyoppussede lokaler, men også en større uteservering hvor Salt og Pepper benyttet sjansen til å nyte siste rest av høstsolen.

Vi delte en kremet fiskesuppe til forrett. Laks med sprø stekeskorpe, blåskjell, pillede reker og lubne kamskjell vaket i overflaten, og strimlede grønnsaker dekket bunnen. Det var perfekt balanse mellom søtt, salt og sjøsmak og rikelig med sjømat. Alt var som det skulle.

– Dette kan de, sa Salt.

Fakta: Bølgen & Moi Gimle

Bygdøy allé 53, Oslo
Telefon: 24 11 53 53
bolgenogmoi.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★★
Service/effektivitet: ★★★
Pris: ★★★★

Totalt: 20

Bra pizza, skuffende burger

Pepper hadde gått for pizza til hovedrett: klassisk tynn bunn og pizzastedenes favorittopping om dagen – sterk, smørbar ndujasalami fra Calabria-regionen i Italia.

– Litt sterk, men ikke altfor sterk, sa Pepper, men stusset over store flak med havsalt som var strødd ivrig over pizzaen og forstyrret den fine smaken av tomatsaus og kjøtt.

Husets «Spesialburger» hadde rosa kjøttkjerne og et tykt lag nysmeltet cheddar på toppen, men kjøttet manglet salt og smakte nesten ingenting. Tilbehøret besto av en skive tomat, to sylteagurkskiver, noen ringer med rødløk og et salatblad. Daff chilimajones smakte Thousand Island-saus. Lite minnet om at burgeren var særlig spesiell. Heldigvis var pommes fritesene utmerket sprø utpå og myke inni.

– Dette holder ikke til den prisen, sa Salt og minnet om at burgeren var menyens dyreste rett til 269 kroner.

<p>Kremet fiskesuppe med laks, blåskjell, pillede reker og kamskjell.</p>

Kremet fiskesuppe med laks, blåskjell, pillede reker og kamskjell.

<p>Pizza med klassisk tynn bunn med sterk, smørbar nduja-salami fra Calabria-regionen.</p>

Pizza med klassisk tynn bunn med sterk, smørbar nduja-salami fra Calabria-regionen.

<p>Husets «Spesialburger» med et tykt lag nysmeltet cheddar på toppen.</p>

Husets «Spesialburger» med et tykt lag nysmeltet cheddar på toppen.

Lang tid

Salt var egentlig mett, men ønsket å trøste seg med en dessert etter burger-nedturen.

– Vi kan godt dele, sa Pepper.

– Hvis det kommer noen og tar bestillingen, da, la Pepper til.

For ting hadde tatt tid. Det var ikke spesielt fullt, men kanskje det var uteserveringssyndromet som hadde slått inn. Det varte og rakk, også både før vi fikk bestilt og før desserten sto på bordet.

Ventingen var dog ikke forgjeves. En kompakt sjokoladeterte på crunchy bunn kom med mandarinsorbet og ferske bringebær.

– Sorbeten er nydelig. Passe søt og syrlig og med tydelig smak av mandarin, men sjokoladekremen er for smørete i konsistensen, konkluderte Pepper.

<p>Sjokoladeterte på crunchy bunn.</p>

Sjokoladeterte på crunchy bunn.

Klokken viste at det nærmet seg to hyggelige timer i solen og kvitteringen viste at vi hadde bikket 1000-kronersmerket. Det var hell og lykke at ingen av oss hadde viktige avtaler å rekke, men tiden var langt fra bortkastet – selv om det ble både opp- og nedturer.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner