Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Forretningslunsjens høyborg

Tekst
Ved lunsjtid flokker finansfolket seg til Alex Sushi Tjuvholmen for proff, god og effektiv lunsj. Foto: Camilla Jensen

Ved lunsjtid flokker finansfolket seg til Alex Sushi Tjuvholmen for proff, god og effektiv lunsj. Foto: Camilla Jensen

Proft, godt og dyrt - Alex Sushi Tjuvholmen leverer lunsj på forretningsfolks premisser.

I garderoben sto svarte Swims-kalosjer på geledd under marineblå og svarte jakker. I restauranten var det lyseblå skjorter under kortklipte mannshoder så langt øyet kunne se, og uten reservasjon var det flaks vi fikk plass i baren.

Det mørke lokalet er nokså lite, og bordene er få.

Velkommen til lunsj hos Alex Sushi Tjuvholmen, som til og med har ferdigpakken «The Executive» på lunsjmenyen - her mener både gjestene og vertskapet business.

Mer proft enn varmt

Alex Sushi er blitt en institusjon for sofistikert sushi i Oslo, og gjestene vet hva de får: Kvalitetsfisk tilberedt av proffer, effektivt servert. Det er mer proft enn varmt, men til lunsj fungerer det utmerket.

Lunsjmenyen er en miniversjon av den større kveldsmenyen, med et begrenset, men greit utvalg sashimi, ngiri og maki, i tilegg til et par settmenyer og en håndfull småretter.

Det gikk kjapt å bestille, og maten var raskt på plass.

Tempura med eple

Pepper hadde gått rett på gamle favoritter, mens Salt  tok sjansen på å eksperimentere.

- På Solli plass lager de denne tempurasalaten med avocado og sjøgress istedenfor eple og selleri, det er bedre, sa Pepper om de tynne skivene eple som lå igjen etter at saftige og sprø tempurascampi med chilimajones hadde forsvunnet på rekordtid, for resten av tempurasalaten holdt mål.

Fakta: Alex Sushi Tjuvholmen

Strandpromenaden 11, Oslo
Telefon: 22 43 99 99
alexsushi.no

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★★
Pris: ★★★★
Totalt: 23

Proff, god og dyr sushi

Tofu servert som annet enn små kuber i misosuppen er sjelden vare på restauranter i Norge, og Salt forsøkte tofu i soppkraft, noe som var en positiv overraskelse. En skive tofu var akkurat nok stekt til å ha litt søt stekesmak i kantene og miste sitt intetsigende preg, og fikk følge av en nesten gelatinøs og umamirik soppkraft og raust med soppbiter.

- Dette var faktisk veldig godt, sa Salt.

Tempurasalat med fritert scampi - alltid godt. Foto: Camilla Jensen

Tempurasalat med fritert scampi - alltid godt. Foto: Camilla Jensen

Sushi-etikette

Alex Sushis makiruller er det sjelden noe å si på; alt handler om å velge den man selv synes er best. Softshell-krabbe med avocado var akkurat som den skulle, men ble likevel slått av crunchy laksemaki toppet med irrgrønn tobikorogn - alt servert med Alex' hjemmelagde soyasaus.

- Jeg vet det er harry å nesten mette soyasausen med wasabi, men jeg gjør det likevel, sa Salt.

- I Japan dypper de ikke engang sushien i soyasausen, de dypper ingefæren og pensler sushibitene med den, sa Pepper og gikk foran med et kulinarisk korrekt eksempel.

Makirull med avocado og fritert softshellkrabbe - en luksuriøs klassiker. Foto: Camilla Jensen

Makirull med avocado og fritert softshellkrabbe - en luksuriøs klassiker. Foto: Camilla Jensen

1000-kroners-lunsj

En makirull til på deling, en spicy laks, måtte til for å mette oss, men da alt inkludert en kopp kaffe var fortært og regningen betalt, hadde det gått en time. Det er kanskje ikke hjertevarmt på Alex Sushi, men det er proft, effektivt og godt - noe som naturligvis har sin pris. To kanner te, mineralvann, to småretter og tre porsjoner maki pluss kaffe kostet nesten 1000 kroner. Det er nok ikke bare beliggenheten som gjør finansmennene flertallige i sushirestauranten til lunsj.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner