Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Christopher Davidsen kokkelerer fra Speilsalen på Britannia Hotel

Christopher Davidsen kokkelerer fra Speilsalen på Britannia Hotel

Toppkokkene deler sine beste tips til påskemat på sosiale medier

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Trenger du inspirasjon til påskematen? Nå deler toppkokkene sine beste tips på sosiale medier.

Stenging av restauranter i inn- og utland har ført til at en rekke permitterte kokker og kokker i karantene har startet sitt eget tv-kjøkken på sosiale medier.

Flere av dem legger daglig ut filmsnutter, oppskrifter og råd på sine kanaler som både kan være moro og inspirerende å følge med på. Og kanskje piffe opp påskematen?

Daglige brød

Ikke langt fra koronavirusets episenter i Europa, Lombardia i Nord-Italia ligger byen Modena i naboregionen Emilia-Romagna. Her driver Italias kanskje mest best berømte kokk; Massimo Bottura sitt eget tv-kjøkken på sin instagramkonto etter at restauranten hans, Osteria Francescana, – med tre stjerner i Michelin-guiden – måtte stenge.

Eyvind Hellstrøm har lagt ut en rekke stories på sin instagramkonto Hellstrøms verden der han daglig deler oppskrifter og tips om hvordan du kan lage en rekke klassiske middagsretter.

Fra Speilsalen på Britannina Hotel viser Christopher Davidsen hvordan han tryller frem rettene på restauranten som nylig fikk én stjerne i Michelin-guiden.

Sebastian Engh er kjøkkensjef på Curtisen i Halden og har daglige kokkekurs for barn på sin facebookside. Han legger ut to episoder daglig for barn og voksne som vil ha et avbrekk fra hjemmeskolen.

Tv-kokk Ole Martin Alfsens Instagramkonto er full av tips om kokebøker, kjøkkenredskaper, mat og vin.

Mens kokk og restauranteier Colin August Dahl fra restaurant Chez Colin deler alt fra lunsj- til middagstips på sin facebookside.

Kokk og restauranteier Fabio Pezzoli driver restauranten Campo di Fiori i Oslo, og lager daglig pasta på sin instagramkonto.

Den britiske stjernekokken Thomas Aikens lager daglig alt fra surdeigsbrød til uimotståelige og klassiske middagsretter på sin instagramprofil.

Heini Petersen som til daglig driver restauranten Vintage Kitchen i Oslo lager mat basert på grønnsakene nederst i kjøleskapet og pastaen fra 2017.

Mens karantenekokken Even, som er permittert kokk, lager retter på sin instagramprofil karantenekokken.official

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner