Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Noma-avlegger åpner i Japan

Tekst

Vil du få varsel hver gang Kaja Kirsebom publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Sammen med Noma-sjef René Redzepi åpner tyske Thomas Frebel restauranten Inua i Tokyo.
Sammen med Noma-sjef René Redzepi åpner tyske Thomas Frebel restauranten Inua i Tokyo.

Noma-sjefens høyre hånd, Thomas Frebel, åpner restauranten Inua i Tokyo.

– Thomas har vært en del av Noma i 10 år, så en stor del av ham er jo Noma, og det kan han ikke bare legge vekk. Og som han selv sier det, er det en liten del av han i Noma også, sier Nomas direktør, Peter Kreiner, til Smak.

I partnerskap med Noma-sjef René Redzepi åpner tyske Thomas Frebel restauranten Inua i Tokyo. Med bakgrunn fra noen tyske restauranter begynte Frebel i Noma for ti år siden som Chef de partie, en kokk med ansvar for en matstasjon. Siden den gang har han jobbet seg oppover, og har i de siste årene vært å regne for Redzepis høyre hånd.

Danske Noma anses for å være blant verdens mest innflytelsesrike restauranter.

Vil støtte

– René vil støtte og hjelpe Thomas i hans nye liv som kjøkkensjef, og som en del av det, vil han et par ganger om året også besøke Thomas for at sparre med ham. Det er dog viktig å understreke at det er Thomas som har det siste ord, sier Peter Kreiner via epost til Smak.

Restaurant Inua åpner 29. juni og vil ha åpent fra tirsdag til lørdag med en kapasitet på 50 gjester hver kveld fordelt på to serveringer.

– Thomas har selv sagt at han vil arbeide med «Japanese Grown» råvarer, og bruke den store variasjonen av råvarer som ligger i at landet strekker seg fra det subtropiske Okinawa til det kalde Hokkaido, forteller Kreiner.

Nysgjerrig på Nye Noma? Les alt om opplevelsen her: Slik er nye Noma

* (Vilkår)