Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Slik lager du kake i bilen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Mathias Steinbru publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Har du glemt kake til sommeravslutningen? Fortvil ikke: her er kaken du kan lage i bilen.

Hjelp, det er sommeravslutning og du har helt glemt at du skal ha med kake. Og der står du. I bilen utenfor, mens folk strømmer til med kaker og boller.

Hva skal du gjøre? Ofte blir det å komme med en veldig pen og ferdig pyntet kake fra Pascal eller lignende sett på som det ypperste av latskap, så du vil lage den selv. Og det på ti minutter. Her er løsningen: kake du kan lage når du har glemt kake, i bilen:

Automagica Pavlova

Ingredienser:

  • Ferdig marengsbunn
  • 1 boks vaniljekesam
  • 1 sprayboks kremfløte
  • Assorterte økologiske bær
  • Sitronmelisse
  • Basilikum
  • 1 kredittkort
  • Papp fra marengsbunnboksen.
  • Sprit til sterilisering.

Slik gjør du:

Parker bilen så rett det lar seg gjøre, bygg gjerne opp et lite bord i passasjersetet med skinnvesken.

Først river du esken til marengsbunnen slik at du får et fint fat å legge kaken på. Det kan være firkantet om du har veldig dårlig tid.

Legg en dash med vaniljekesam på pappfatet slik at du unngår katastrofe ved at hele pavlovaen sklir av når du bærer den andektig inn i barnehagen.

Trykk marengsbunnen på den lille dashen vaniljekesam og finn frem ditt minst brukte kredittkort. Amex pleier å fungere fint. Vask kredittkortet i den spriten du har tilgjengelig. Rom kan være fint også smaksmessig. Vær varsom om det er barn som skal spise kaken.

Hell halvparten av innholdet i kesamboksen midt på bunnen. Sprøyt en tilsvarende mengde med krem på toppen. Bland sammen kesam og krem i rolige bevegelser for ikke å slå ut luften av kremen. Spre det jevnt utover bunnen i et to centimeter tykt lag. Rens jordbærene, og del dem i to med kortet om de er for store.

La det bugne av bær og avslutt med sitronmelisse og basilikum.

Bær den raskt inn på kakebordet, men ikke hold den for høyt, da fatet kan være lett avslørende fra undersiden. Sett kaken tett innpå andre kaker som ser mindre vellykket ut enn din bugnende og friske Automagica Pavlova. Snakk om de økologiske bærene og sett opp ditt største smil. Drikk kaffe og skryt hemningsløst av alle andres kaker og voilà, du kommer hjem som en vinner.

Restaurantenes hemmelige våpen: Denne ismaskinen gir fantastisk konsisens

* (Vilkår)