<p>Blomkålsalat med litt chili og tahini-dressing.</p>

Blomkålsalat med litt chili og tahini-dressing.

Fem gode vegetarretter for nyttårsforsettet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Tore Sevheim publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Har du planer om å spise mindre kjøtt i året som kommer? Her er fem gode og inspirerende vegetaroppskrifter.

Enten det er nyttårsforsett, et ønske om å følge Gunhild Stordalens og organisasjon Eats oppfordring om å halvere forbruket av kjøtt for å sikre bærekraft eller bare et ønske om å spise mer vegetarmat, trengs det inspirasjon. Her er fem overkommelige vegetaroppskrifter:

<p>Fredagsfavoritt. Kjøttet er byttet ut med kidneybønner og sopp i denne veganske tacoen.</p>

Fredagsfavoritt. Kjøttet er byttet ut med kidneybønner og sopp i denne veganske tacoen.

Vegansk taco

– Denne er så grisegod at den måtte skrives ned, sier landslagsalpinist Bjørnar Neteland om sin veganske taco-variant.

Landslagsalpinist Bjørnar Neteland lager mat kun av planter. Han spiser hverken kjøtt, fisk eller melk, men denne veganske tacoen slår alltid an. Vanligvis gjør han alt på slump, men denne mener han ble så god at den bare måtte skrives ned.

Oppskrift: Prøv vegansk taco

<p>Ribollita er en perfekt måte å bli kvitt tørre brødrester på.</p>

Ribollita er en perfekt måte å bli kvitt tørre brødrester på.

Ribollita

Den toskanske suppen ribolita er perfekt på kalde vinterdager og en måte å få bukt med tørre brødrester på.

Det er ikke alltid så nøye hva man har for hånden, og både mengden og råvarene i denne oppskriften her er bare veiledende:

Oppskrift: Ribollita – italienernes dagen derpå-suppe

<p>Med velutvalgte krydder blir ovnsbakt blomkål spennende.</p>

Med velutvalgte krydder blir ovnsbakt blomkål spennende.

Blomkålsalat med tahini

Denne blomkålsalaten er inspirert av Midtøsten med noen moderne vrier. Dryss over med tahini-dressing, ristede mandler og friske korianderblader og salaten er komplett.

Kokk Vidar Bergum anbefaler å servere salaten romtemperert, eller litt over, og derfor kan den lages i god tid før middagen skal serveres.

Oppskrift: Blomkålsalat med tahini

<p>Vegetarmat trenger ikke å være pliktmat, men ordentlig kosemat, slik som denne lasagnen.</p>

Vegetarmat trenger ikke å være pliktmat, men ordentlig kosemat, slik som denne lasagnen.

Kremet vegetarlasagne

– Vegetarmat skal spises fordi det er godt, så bruk oppskrifter du virkelig liker. Hvis du ikke gjør det, blir det ofte en «du må-ting» som forsvinner ut fra ukesmenyen etter hvert, er Lene Engelstads vegetartips.

Sammen med sin søster Linda har hun gitt ut en «kosekokebok» med vegetaroppskrifter. Blant hennes favorittoppskrifter er vegetarlasagne med linser:

Oppskrift: Kremet vegetarlasagne

<p>Det finnes mange måter å lage linsesuppe på, men felles for dem er at de er populære vinterstid.</p>

Det finnes mange måter å lage linsesuppe på, men felles for dem er at de er populære vinterstid.

Linsesuppe

Rød linsesuppe er enkel å lage og har lange tradisjoner i Midtøsten. Her er en grunnoppskrift på suppen som sies å være eldre enn Bibelen. Den kan serveres med godt brød til.

Oppskrift: Klassisk linsesuppe(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk