Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Et røverkjøp fra Beaujolais

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Ch. Thivin er tilbake med 2021-årgangen.

Chateau Thivin er med sin 640 år lange historie en av de alle beste vinprodusentene i Beaujolais. Nå har det kommet inn parti med deres strålende tolkning av 2021-årgangen. En mildt sagt trøblete vinårgang i Beaujolais, som det var i hele Europa. Vårfrost, hagl og en våt sommer har ført til en liten avling. Bare rundt hundre produsenter har laget nouveau det året, mot nærmere det dobbelte i et normalt år i regionen, ifølge Inter Beaujolais. Rett og slett fordi det var for lite druer til de andre vinene.

Men et kjølig år har sørget for at vinene er lavere i alkohol enn det som har vært normen de siste årene. De har friskere syre og er lettere i stilen. Noe som også gjør dem bedre enn noensinne.

88

Navn: Château Thivin Les 7 Vignes, Côte de Brouilly 2021

Produsent: Ch. Thivin , Burgund , Frankrike

Pris: 279,90 Varenummer: 7950901 Midlertidig utsolgt, Importør: Blend Wines AS

Dufter av pepper, blomster, plommer og søte mørke bær. Delikat og frisk syre med en saftig og lett saftig frukt. Lette og ferske tørre tanniner. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.