Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Moden supertoskaner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Moden supertoskaner er en sjelden vare på Polet.

Vingården Fèlsina ligger helt på grensen til den berømte Chianti-appellasjonen, noe som ikke hindrer dem i å lage noen av de beste vinene i hele Toscana.

I dag er alle Fèlsinas rødviner laget av denne toskanske druen sangiovese, med unntak av Maestro Raro, som er laget av cabernet sauvignon. Den 500 hektar store eiendommen har rundt 94 hektar vinmark mellom 350 og 450 meter over havet i området rundt landsbyen Castelnuovo Berardenga. I tillegg kjøpte bestefar Domenico Poggiali vinslottet Castello di Farnetella i 1978.

Fèlsinas kultvin Fontalloro ble skapt i 1983, samme år som Chianti Classico Rancia. Selv om begge vinene i dag består av 100 prosent sangiovese, er de er vidt forskjellige.

Fontalloro ble brukt som en politisk flaske av Felsina, siden det på 1980-tallet ikke var lov kun å bruke sangiovese. Med denne vinen ville vingården vise druens potensial. Nå er det noen hundre flasker både av 2010- og 2011-årgangen tilgjengelig i Polets bestillingsutvalg.

92

Navn: Fèlsina Fontalloro 2011

Produsent: Fèlsina , Toscana , Italia

Utenfor sortiment, Importør: Good Beverage AS

Moden duft med hint av nøtter, kirsebær og tre. Begynnende moden frukt på smak med en frisk syre og lange strukturerte tanniner. Pen lengde og fylde. Kan ligge litt til. MB

91

Navn: Fèlsina Fontalloro 2010

Produsent: Fèlsina , Toscana , Italia

Utenfor sortiment, Importør: Good Beverage AS

Krydret duft med hint av nøtter, kirsebær og tre. Tydelige, lange og balanserte modne tanniner på smak med en nylig fyldig frukt med en fintunet syre og lang krydret sammensatt utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.