Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Hvittmuggost fra et område i regionen Île-de-France. Laget av pastereuisert eller upasteurisert kumelk. Etter at osten formes, sprayes den med pencillium candidum, som etter tre til fire ukers lagring danner et hvott mugglag.

Hvittmuggost fra et område i regionen Île-de-France. Laget av pastereuisert eller upasteurisert kumelk. Etter at osten formes, sprayes den med pencillium candidum, som etter tre til fire ukers lagring danner et hvott mugglag.

Osten du kan velge rødt til

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Tanninene i rødvin gjør mer skade enn gagn hva gjelder paring med ost – men det finnes vellykkede unntak.

Fakta: Ost og vin

I denne spalten deler Merete Bø tips hentet fra boken «Ost og vin», som hun ga ut i 2022.

Veldig få oster passer sammen med rødvin, selv om vi gjerne liker å tro det motsatte; tanninene i rødvinen gjør at det krasjer oftere enn det harmonerer.