Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Helg
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Ost og vin

Hvittmuggost fra et område i regionen Île-de-France. Laget av pastereuisert eller upasteurisert kumelk. Etter at osten formes, sprayes den med pencillium candidum, som etter tre til fire ukers lagring danner et hvott mugglag.. Foto: Sune Eriksen

Osten du kan velge rødt til

.

Høstens viktigste ost er ankommet

.

Hva ville Italia vært uten parmesan?

Få varsel når vi skriver om
Ost og vin

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
.

Førjulsklassikeren absolutt alle kan få til

Mont d'Or og Chardonnay fra Jura. Den rennende osten med det klingende navnet Mont d'Or, har i flere hundre år blitt fremstilt i fjellmassivet med samme navn i Haut-Doubs øst i Frankrike på grensen til Sveits.. Foto: Javad Parsa

Den skaper splid mellom franskmenn og sveitsere, og kan ha en odør som skremmer

. Foto: Sigurd Fandango

Podkast: Viner som gjør ostefatet enda bedre

.

Ny podkast ute: De beste kjøpene fra Rhôneslippet

.

Langres og champagne

Roquefort og et glass med Château Suduiraut fra 1989 er en strålende avslutning på et måltid..

Roquefort og sauternes

.

Edamer og meursault

Et stykke Kraftkar er blitt vanskelig å få tak i etter at den ble kåret til verdens beste ost i fjor..

Verdens beste ost trenger portvin

.

Mont d'Or & Chardonnay fra Jura

Citeaux og meursault er en uforglemmelig kombinasjon. Her med Deux Montilles Meursault Casse Tête 2013..

Citeaux og meursault

.

Livarot og meursault

.

Serra da Estrela og Redoma Reserva

.

Banon og Château Simone

.

Gamalost og gueuze

Smått og godt. Chèvre fra Loire finnes i utallige størrelser og former. Ostene er ofte så små at man kan unne seg mange forskjellige..

Chèvre fra Loire og sancerre

Lagånd. Pultost og et glass lagret akevitt passer perfekt med flatbrød og lefse..

Pultost og akevitt

.

Tomme de Savoie og condrieu

Morbiers sorte åre gjør den lett å kjenne igjen, i tillegg til at den er tilgjengelig i de fleste ostedisker..

Morbier og chardonnay

.

Brillat-Savarin og rødvin

Nyt Bleu d'Auvergne på et stykke krydderbrød med Arbois Vin de Paille fra 2007..

Bleu d'Auvergne og Vin de Paille

Lett å like. Taleggio på varm toast får selv de største osteskeptikere til å smelte..

Taleggio og chardonnay

Pirouette Fendant du Valais 2015 sammen med ostefondue er en perfekt avslutning på vinterens skiturer..

Ostefondue og fendant

.

Saint-félicien og condrieu

Reblochon og Fronholz Pinot Gris 2013 fra Domaine Ostertag i Alsace smaker fortreffelig sammen..

Reblochon og pinot gris

.

Munster og gewürztraminer

.

Comté og vin jaune

.

Stilton og portvin

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.