Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Nå kan du kjøpe en bit av Noma

Tekst

Var du ikke så heldig å få et bord på Nomas pop-up-restaurant i Tokyo? Nå selger den danske stjernerestauranten bestikket og dekketøyet de har brukt i de fem ukene gjesteopptredenen varte.

Nomas vinterhappening på Mandarin Oriental i den japanske hovedstaden var alt annet enn impulsiv. Alt dekketøy og bestikk ble designet med like mye omtanke som om det skulle vare evig. Etter fem uker er det slutt, og nå kan alle som ønsker seg en bit av Noma kjøpe gafler og tallerkener i økologisk lakk, mugger og skåler i rustikt steintøy, ja, til og med en håndlaget hylle av tre og tau fraktet fra Danmark.

Alt bortsett fra hyllen er produsert i Japan og kuratert av designeren Sonya Park.

- Dekketøyet blir en slags parallell til selve middagen; det er omtrent like mange kunstnere involvert som det er retter i måltidet, sier Ben Mervis, som jobber med kreativ utvikling ved Noma til smak.no.

Restauranten har siste åpningsdag lørdag 14 februar, og forsendelsene av dekketøyet begynner først da. Allerede er flere av gjenstandene, som tekoppene, utsolgt, men det er fortsatt mulig å sikre seg de røde tallerkenene Rene Redzepi har servert sjøkreps fra Hokkaido med skogsmaur fra Nagano på.

- Noen liker kanskje ikke at ting har vært brukt før de kjøper dem, men jeg mener det er noe av det Noma handler om. Vi har ikke bare laget en tallerkenserie hvem som helst kan kjøpe, dette er et begrenset opplag og en del av reisen vår, sier Mervis.

De fleste gjenstandene ble produsert i rundt 80 eksemplarer, men som på enhver restaurant går ting i gulvet og knuser, så skålene og koppene vil forbli for de få.

Brorparten av kundene kommer fra Asia, men Noma har også registrert kjøpere fra USA, Australia – og så langt én fra Norge.

- Det er fantastisk at folk vil sikre seg en bit av denne spesielle opplevelsen, men vi håper virkelig dette også handler om å verdsette håndverket i gjenstandene, sier Mervis.

tokyostore.noma.dk

 

Klikk her for å melde deg på ukentlige nyhetsbrev fra Smak.no

Les mer om mat og vin på smak.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.