Dempet glamour og fløyelsmyk service

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Velur og messing. På Miss Sophie er dempet glamour den nye blingen.

Velur og messing. På Miss Sophie er dempet glamour den nye blingen.

Miss Sophie sjarmerer med stillferdig eleganse og klassisk mat.

– Dette, sa Pepper. – Tror jeg er den beste jordskokksuppen jeg har smakt. Og jeg har smakt noen i min tid.

Jeg liker virkelig Miss Sophie, som i all stillferdighet har erstattet kortlivede Yuzu i restaurantlokalene helt nederst i Henrik Ibsens gate, med utsikt både mot UD, Karl Johan og Slottsparken. Det er lett å mistenke at eierne har prioritert form fremfor substans ved første blikk på lokalets gjennomført dempede glamour. Der Yuzu trykket på den støyende, pan-asiatisk bling-knappen, har Miss Sophie skapt en stemning av mild omsorg med velur, messing og grønt som de faktisk leverer gjennom et helt måltid.

Fakta: Miss Sophie

Henrik Ibsens gate 4, Oslo

Telefon: 21 09 78 79

www.misssophierestaurant.no

Meny ★★★★★

Mat ★★★★★

Miljø ★★★★★

Service ★★★★

Pris ★★★★★

Totalt 24

Elegant og godt

Her er ikke langtrukne smaksmenyer eller tilgjort røffhet, men en klassisk meny med forretter, hovedretter og desserter og et tiltalende, lite vinkart med flere spennende produsenter. Menyen er også tidsriktig, med både trøffel, tartar og vegetar, men ikke skrikende sådan.

En kelner var der på et blunk og skjenket vann og tok bestillinger. Det kommer ikke brød eller ekstra appetittvekkere; det du ser, er det du får, men det er godt.

Slikke skålen

Det skal mye til for å kjenne at oksekjøttet i tartaren er «grillet», men den var originalt koblet med kimchimajones, lettsyltede gulrotskiver, fritert grønnkål og et anstrøk av røykt soya. I motsetning til den fantastiske jordskokksuppen med tyggemotstand i form av hel, saltbakt jordskokk og jordskokkchips, var ikke tartaren den beste jeg har smakt, men den var en solid og frisk begynnelse på måltidet.

– Jeg har lyst til å slikke skålen, hvisket Pepper og tok en slurk av en champagne vi valgte å drikke gjennom det meste av måltidet, en Diebolt-Vallois til drøye tre ganger polpris.

Fantastiske fries

Et raust stykke piggvar toppet med løvtynne bånd av syltet fennikel lå på potetstappe med en mild piff av pepperrot omgitt av en skummet skalldyrsaus, var riktig stekt og smakte deilig. Entrecôte med bearnaise likeså. Hovedrettens virkelige stjerne var faktisk pommes fritesene med estragon og parmesan: En gyllen og knasende sprø overflate skjulte en nesten overjordisk luftighet på innsiden.

Mens Yuzu tiltrakk seg menn så langt øyet kunne se, var gjestene på Miss Sophie denne kvelden 80 prosent kvinner. De få mennene til stede var del av familieselskaper.

Servicen var umerkelig til stede til enhver tid, hverken påtrengende eller fraværende, slik at måltidet bare skled av gårde med en effektiv ro.

Mett av en rett

Også dessertene er klassiske med en liten twist: Pina colada, en makronsandwich fylt med fersk ananas og kokosis, hadde et anstrøk av timian, mens sjokoladesymfoni var en mektig og kremet sjokoladebombe frisket opp med en lett appelsinsorbet ved siden.

Dyrt var det heller ikke. Flere av hovedrettene koster rett rundt 200 kroner og er nok til å bli mett av slik at også gjester med lavere budsjett kan få et måltid her. Med de dyreste hovedrettene, en flaske champagne og fire glass vin, kostet en tre retters middag for to rundt 2700 kroner.

Miss Sophie er et sted det går an å ta med både studenter og besteforeldre uten selv å kompromisse på stilen, og klassisk nok til at jeg håper den lever lengre enn forgjengeren. Stedet er tross alt oppkalt etter en viss langlivet grevinne og har mer kompetent serveringspersonell enn tv-sketsjens fordrukne hovmester.(Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner