Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Interiør som varmer. Verneverdige vinduer trekker kaldt, men innendørs utstråler Chez Colin en fin varme.

Interiør som varmer. Verneverdige vinduer trekker kaldt, men innendørs utstråler Chez Colin en fin varme.

Erkefransk mat med et av byens fineste vinkart

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Norsk fisk, franske følelser og et sympatisk priset vinkart gjør Chez Colin til et godt sted å være.

Noen fargerike trehus klamrer seg til foten av høyden på Fredensborg – som et lite stykke Røros i hovedstadens lavende snøvær og bitende kulde. Men det er ingen grunn til å være ute og fryse. Inne kan nemlig Chez Colin by på noe av det voksne mennesker ligger flere døgn ute i kø for.

Fakta: Chez Colin

Fredensborgveien 44, Oslo
Telefon: 23 20 23 23
www.chezcolin.no

Meny ★★★★★★
Mat ★★★★
Miljø ★★★★
Service ★★★★
Pris ★★★★
Totalt 22

Erkefransk

– Hvis du lå ute noen døgn for å kjøpe Domaine de la Romanée-Contis Montrachet for 22.600 kroner, må det være uendelig bittert at du kan få den her for 25.995, uten å ta på deg boblejakken engang, sa Pepper.

Innendørs er det historiske miljøet godt bevart og utstråler en fin varme, selv om verneverdige vinduer trekker kaldt og gir vinteren grep rett innenfor.

– Isroser er vakre, men kalde, sa Salt og fikk fordelen av en panelovn ved sine føtter.

Mellomstore østers med champagnebasert vinaigrette var en perfekt, fransk start på måltidet, med husets rike, sødmefulle champagne på glass.

Chez Colin er erkefransk mat, samt et av byens fineste vinkart for burgund-elskere. Vi gikk rett i fella. Grillet foie gras på krydderbrød med kirsebær og mandler var strålende, en av Salts personlige favoritter. Pepper digger snegler, gratinert i hvitløksfriskt chartreuse-smør. Og Chez Colins var store og gode.

– Dette er et sted å løsne på snippen. Avslappet, fin stemning, sa Pepper.

Et lite stykke Norge

Men selv for en fransk restaurant er norske råvarer fristende, særlig når det er skreisesong. Et lubbent stykke av hvit, delikat torskerygg var overhøvlet med svart trøffel og kom med en klippfiskbrandade, bakte jordskokker og en hvitvinssaus.

– Det er godt, og nær perfekt tilberedt, men jeg synes det blir en smule anonymt, sa Salt.

Mens vi vanligvis plages av for raus omgang med saltbøssen, var dette for beskjedent smakssatt til å lokke frem de sterke følelsene. Kanskje var det et kompromiss for å la vintertrøffelen komme til sin rett.

Bedre var en perfekt pannestekt piggvarfilet, servert på en ragu av blåskjell og hjerteskjell i en safransaus med urter og paprika. Det var smaksrikt og annerledes, nesten som en kreolsk variant, men klassisk på samme tid. Piggvaren var pent stekt på utsiden, uten å miste den herlige saftigheten den må ha.

Begge rettene trivdes godt med en fersk Meursault fra Domaine Berthelemot til såvidt over to ganger polpris.

– Men se på det vinkartet! Her er det perler til en hyggelig pris hele veien, sa Pepper.

Chez Colin priser nemlig sine burgundviner til rundt to ganger polpris – noen ganger mindre. I en tid der burgund er høyt priset og vanskelig tilgjengelig, er det et fristende tilbud. Og kartet er proppet med de beste navnene i fransk vinverden.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Fransk kyss

Godt håndverk preger kjøkkenet på Chez Colin, i en meny som bærer preg av kjærlighet til de gode franske råvarene.

To klassisk franske brasserie-desserter var også tilberedt til stolt, lokal standard, en karamellisert epleterte på fransk manér og en créme brûlée med likør. Selvsagt med fransk dessertvin til, henholdsvis sauternes og jurancon.

Chez Colin er et sted som gjør seg til de fleste anledninger, enten det er en matbit etter jobb eller en vil fråtse litt for å påminnes gledene ved ferie i Provence. Prisnivået er helt middels for god mat i Oslo, og vi hadde et solid måltid med mye god vin for såvidt over 3000 kroner. Uansett blir man ikke skuffet. Chez Colin er der for å lage god fransk bistro-mat med litt ekstra kjærlighet, og gjør det på en utmerket måte.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.