Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Helg
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Rest

Restaurant Rest og Jimmy Øien, À L'aise og Ulrik Jepsen og Halvar Ellingsens Kvitnes Gård blir nevnt av flere i forbindelse med årets Michelin-utdeling.. Foto: Per Ståle Bugjerde/Hanna Hjardar/Hanna Johre

Kjøkkensjefenes Michelin-favoritter

Den odde. Skålen Rugle designet av Odd Standard og produsert av Studio Sirkel. – I motsetning til blåste produkter får man ikke gjennomvarmet denne flere ganger gjennom produksjonsprosessen, sier Heidi Skofsrud. Det må derfor sitte på første forsøk.. Foto: Odd Standard/Bellies

Lager glass til Michelin-restauranter av gamle vinflasker og syltetøyglass

Restemat. Jimmy Øien vant årets Young Chef Award for arbeidet sitt som kjøkkensjef på Rest. – Min dag handler om å fordele oppgaver, gi ansvar over til andre og sørge for at det som må gjøres, blir gjort..

Jimmy Øien: – På et eller annet finurlig vis, skal vi få den stjernen

Få varsel når vi skriver om
Rest

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Re-Naa restaurant i Stavanger sentrum med kjøkkensjef Sven Erik Renaa i spissen, spås å få sin tredje Michelinstjerne ved kveldens utdeling.. Foto: Marie von Krogh/Lars Petter Pettersen

Disse kan få Michelin-stjerner i kveld

.

En fest på Rest

Stjernemoro. For Bar Brutus i Oslo er gjestespill fra Maaemo-sjef Esben Holmboe Bang en god mulighet til å ha det ekstra gøy på jobb.. Foto: Lars Petter Pettersen

100 meter kø da Maaemo-sjefen laget kebab

Jimmy Øiens Rest baserer seg i all hovedsak på mat som ellers ville blitt kastet. Man får respekt og beundring for arbeidet som går inn i å gjøre det «uspiselige» til gourmetmat..

På luksusrestaurant med restemat: – Dette er bare gøy

Gammeldags. Appelsin-fløtebollene på Rest lener seg hardt på desserttradisjonene til bestemorsgenerasjonen..

Slik kan du lage en nydelig dessert av gamle druer

Hendig format. Kjekjøtt kan fort bli litt senete. Dét problemet unngår du enkelt ved å bruke kjøttet til å lage pølser..

Slik kan du bruke kjekjøttet som ellers kastes

Krokete. Butikkene vil kanskje ikke ha dem, men på Rest er kriker og kroker ingen hindring..

Slik lar du gulrøttene spille hovedrollen

Bakt og fylt.  Jimmy Øien baker purren og fyller den med purrehollandaise..

Purre er en av kjøkkensjef Jimmy Øiens favorittingredienser

Overflod. Er det noe vi har mye av her i landet, så er det brune bananer. På restauranten Rest får de nytt liv..

Lær å lage deilige desserter av brune bananer

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.