Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Nettskjønn. Maja Hattvangs Kabinettet utforsker og anmelder hud-, hår- og kroppspleie.

Nettskjønn. Maja Hattvangs Kabinettet utforsker og anmelder hud-, hår- og kroppspleie.

Influenser Maja Hattvang med nytt nettmagasin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Med Kabinettet vil bloggeren ta skjønnhet og hudpleie på alvor.

– Temaet skjønnhet og hudpleie blir ofte litt overfladisk skrevet om. Det er ikke verdens viktigste ting, men jeg synes man kan skrive om det på en ordentlig måte og tørre å være litt kritisk, sier Maja Hattvang (29), influenser og redaktør for digital markedsføring i forlaget Cappelen Damm. Nå har hun sagt opp sponsoravtaler for egne kanaler, som bloggen i eget navn, for å kunne utgi et uavhengig, digitalt skjønnhetsmagasin ved navn Kabinettet.

– Jeg synes dette er veldig gøy, rett og slett. Det gir meg mer å gjøre dette på en ordentlig måte fremfor å få noen gratis greier her og der, det er ikke viktig for meg lenger, sier Hattvang.

Fakta: Kabinettet

Nytt digitalt skjønnhetsmagasin

Uavhengig skjønnhetsmagasin på nett startet av Maja Hattvang, til daglig redaktør for digital markedsføring i Cappelen Damm

Hun driver også bloggen majahattvang.no og har skrevet boken «Naturlig nok: Hudpleie og såper du enkelt lager selv» (2017).

www.kabinettet.no

Duft-ode

Sammen med en designer, skribent og kommersielt ansvarlig, i tillegg til et lite frilansteam, skal hun minst tre dager i uken publisere artikler som på nåværende tidspunkt spenner fra en ode til duftspredere (mye rimeligere enn designerduftlys) til en diskusjon om sjampo i såpestykkeform er bra eller dårlig (kommer an på hvilken).

Amerikanske Into The Gloss er en inspirasjon, og savnet av det nedlagte magasinet Stella er en motivasjon til å starte opp Kabinettet.

Kuratert delegering

Målgruppen er unge voksne, men Hattvang sier hun ikke ønsker å ekskludere noen. Kabinettets gjennomgåelse av foundations, for eksempel, vurderer underlagskremene også på grunnlag av hvor vidt spenn det er i fargepaletten som tilbys – og alt må skje på toppen av dagjobben.

– Jeg skal prioritere tiden min veldig bra. Jeg skal – hva heter det? – delegere! Jeg har en kuraterende rolle som jeg fint får gjort på fritiden.

Fem skjønne med Maja Hattvang:

1. Hvilke produkter må du bruke før du går ut av døren om morgenen?
– Egentlig ingen. Men på kvelden trenger jeg i hvert fall tre ting, to rens, en toner og en fuktighetskrem og som regel også et serum. Jeg har noen favoritter jeg holder meg ganske fast til: Kiehls Midnight Cleansing Oil, en kremrens fra Cerave, og jeg er veldig glad i serumene til Neostrata og Exuviance. Og Klairs Rich Moist Soothing Cream.

2. Hvilket produkt burde alle bare prøve?
– En fuktgivende toner. For eksempel Klairs Supple Preparation Facial Toner eller Dr. Ceuracles Hyal Reyouth Toner.

3. Hva er det ikke verdt å bruke penger på innen skjønnhetspleie?
– Det er ikke verdt å bruke penger på så mange forskjellige produkter. De fleste kan nøye seg med ganske få produkter bare de finner de riktige.

4. Hva er din verste skjønnhetsopplevelse?
– Jeg prøvde Green Peel for noen år siden. Det er en salongbehandling, en naturlig urtepeeling. Det føles som de moser knust glass i ansiktet, og du får små partikler som stikker i huden i kanskje tre dager etterpå. Jeg fikk kanskje bitte litt finere hud, men det var ikke verdt det.

5. Hva er din beste skjønnhetsopplevelse?
– Første gang jeg prøvde retinolkremer. Det var som å få perfekt hud over natten, bokstavelig talt. Men man bygger opp toleranse for det, nå bruker jeg det en gang iblant.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.