Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Det var fantastisk deilig å slippe normene og konformiteten i Norge

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Jenny Vågans stil preges fremdeles av årene i Paris.

– Foreldrene mine var veldig radikale på 70-tallet. Barndommen min var preget av både demonstrasjonstog og datidens kjønnsnøytrale trend. Jeg skulle aller helst gå i bukser og leke med biler, forteller Jenny Vågan (45).

Som fireåring satt hun fjetret foran ballettdansere som svinset alvorlig omkring på tv-skjermen. Fascinasjonen for det feminine var født.

– Et av de tidligste minnene jeg har, er at jeg snek med meg et oransje skjørt som mormor hadde strikket i barnehagen, flirer hun.

Mange år senere oppdaget hun frihet med stor f som motestudent på Central Saint Martins i London. Å danse barbent på en hipp klubb iført den franske kjæresten Pierres slitte, grønne genser, står sterkt i minnet.

Fakta: Jenny Vågan

Jobber innenfor ungdomspsykiatrien, maler, og skriver på sin første bok

Stiltips:
– På sitt beste fungerer klær som en forlengelse av deg, den du er og din historie.

– Det var fantastisk deilig å slippe normene og konformiteten i Norge. At ingen sa hva man måtte ha på seg eller ikke for å passe inn.

Sammen med Pierre fortsatte hun det frie livet som praksiselev hos det franske motemagasinet Self Service i Paris, omringet av bohemske livsnytere.

– Min kollega Marie Chaix kalte den franske stilen for Sexy Sympa, altså sexy men sympatisk. Det har hun helt rett i. At det faktisk er mest sexy om damen er kul og imøtekommende, og har en rød leppestift i vesken som hun deler med deg om du har glemt din.

Etter mange år i Paris bor Vågan nå sammen med sine to barn Mya og Sam i Oslo. Mya er anti-rosa, og Sam er fanatisk opptatt av Spiderman.

Den franske mentaliteten, sammen med et nostalgisk forhold til tiåret hun vokste opp i, er det som preger garderoben hennes mest – her representert ved et par vintage jeans og morens 1970-tallstopp.

– «Mamma, du er en jåledame, du. Jeg er tøff jeg, sånn som pappa», sa Mya til meg nylig. Og det har hun helt rett i faktisk.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.