Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Jeg har en greie for styggfine ting

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Kles-, kostyme- og smykkedesigner Alva Brosten (25) har en del avskyelige plagg i skapet.

– Da jeg var rundt 16 år hadde jeg bare på gutteklær fra H&M og Jack n’ Jones, og postet bilder av antrekkene på den ræva motebloggen min. Stilen min var ikke innafor, alt var skikkelig stygt, forteller Alva Brosten.

– Men jeg har en greie for styggfine ting. Med det mener jeg plagg eller objekter som ikke vanligvis har en høy verdi som plutselig får det på grunn av omstendighetene. Ja, tenk deg nerden i klassen som fikk kjæreste på barneskolen og plutselig ble litt kjekk.

Fakta: Alva Brosten

Kles-, kostyme-, og smykkedesigner

Stiltips: Ikke legg igjen så mye penger hos Zara og H&M. Kjøp heller brukt.

Et av de mest avskyelig vakre plaggene moldenseren har i garderoben er en glinsende rosa ballkjole med havfruefasong. Den er så ekstrem at hun aldri vil kvitte seg med den, men hun har ikke brukt den en eneste gang.

– Stil kan si ekstremt mye om hvem du er, hva du gidder og hvor du jobber. Jeg er absolutt ikke opptatt av å skrike rikdom, jeg kan godt utfordre normene litt, men må alltid være komfortabel.

Klesdesigneren har brukt mesteparten av de siste tre årene på innsiden av Kunsthøyskolen i Oslo. Tegning, sying og frustrasjon blant sju av avgangselevene, inkludert Brosten, ble til dokumentarserien «This is it» som nylig gikk på Nrk 1. Ved siden av har hun skapt smykkemerket «Fishy», med øredobber som ser ut som feminine, futuristiske maneter, og jobbet en del med kostymedesign.

– Når folk sier «Jeg må kjøpe meg en ny kjole til festen jeg skal på», tenker jeg «Nei, det må du ikke!». Selv kjører jeg bare helt vanlige antrekk på fest, pluss øredobbene mine og leppestift. Et par ting som sier «ding!» er nok!

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner