Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Stilen min ble utrolig posh, jeg kjøpte svinedyre vesker

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Vintage-entusiast Katarina Barannik har en russisk side som bare vil være elegant.

– Fra jeg var 15 til jeg var 17, bodde jeg i Moskva og gikk på en privatskole der mange var barn av oligarker. Stilen min ble utrolig posh, jeg kjøpte svinedyre vesker og gikk hver dag i sko som praktisk talt hadde strippehæler, forteller kreativ leder og Instagram-personlighet Katarina Barannik (27).

– Kontrasten var stor da jeg flyttet til Oslo igjen og begynte på Katta. Folk gikk jo i joggebukse på skolen. Jeg måtte kjapt stue bort det jeg hadde gått i årene før.

I en alder av 20 fløy Barannik til Firenze for å være omkranset av de store kunstnernes klassiske verk og ciao bella i noen måneder. Der åpenbarte det seg en verden av brukte designerklær.

– I en hull-i-veggen-butikk hvor rike italienere donerte bort klærne sine, fant jeg noen av de fineste plaggene jeg har.

Fakta: Katarina Barannik

Kreativ leder i Mildh Press

Stiltips:
– Kjøper du brukt, unngår du å ha samme plagg som 20 andre jenter i Bogstadveien.

Siden den gang har brukt vært nøkkelordet. I vennegjengen går det sport i å finne de mest unike plaggene i vintagebutikker. Det gir et kick.

– Siden det er snakk om mer eller mindre one of a kind-ting, er det jo umulig for andre å skaffe seg det samme. Da må man heller låne av hverandre, noe vi ofte gjør.

Topper med perler og trykk og uendelig mange mønstrete bukser fyller klesskapet. Innflytelsen fra de russiske foreldrene og årene hun tilbrakte i øst, mikses hele tiden med mer nåtidige hipster-elementer. I dag har hun valgt et brukt antrekk som speiler nettopp det.

– Vennene mine kaller den siden av meg som absolutt vil sminke seg og være elegant, for Moskva-Katarina. Det synes jeg er morsomt.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.