Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Iblant skammer jeg meg litt over å gå i pene klær

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Dramatiker Finn Iunker lurer på om det kan ha noe å gjøre med hans protestantiske tilnærming til verden.

– Det var da jeg ble tatt opp på Blinderns doktorprogram i 2009 at jeg begynte å gå med dress. Før det var olabukser fra Cubus gjengangeren, sier Finn Iunker (50).

– «Nå må du begynne å kle deg som de voksne», sa jeg til meg selv. Det tok ikke lang tid før jeg fant ut at de voksne faktisk har på seg helt vanlige klær. Betydde det da at jeg kledde meg veslevoksent? Jeg bestemte meg for at begrepene får klare seg selv. Det ble min stil og har vært det siden.

Fakta: Finn Iunker

Dramatiker

Stiltips:
– Alt blir finere med vennlighet.

Klesskapet består av to vinterdresser, to vår- og høstdresser, to sommerdresser, et lite utvalg skjorter og like mange slips som ukens dager. De få parene med skinnsko han har må tåle de fire årstider og holde i minst 20 år.

– For meg er kvalitet viktig, og jeg er nøyaktig og oppmerksom på detaljer i de akademiske arbeidene mine. Så det finnes kanskje en forbindelse mellom stil og liv der, sier han, som her har trukket i en målsydd dress i tweed fra Holland and Sherry, skjorte fra Charles Thyrwhitt, skreddersydd vest i Cavani-tweed fra Christiania Skreddersøm.

– Jeg tenker friere og skriver bedre når hverdagen er ryddig. Sånn sett kan et stramt antrekk bidra til en ytre orden som gjør at det er lettere å forløse kaoset i hodet.

De italienske sokkene er for øvrig fra Mes chausettes rouges i Paris, briller fra Michel Henau og hatt fra Stetson.

– Iblant skammer jeg meg litt over å gå i pene klær. Kanskje det henger sammen med min protestantiske tilnærming til verden? At man liksom ikke har lov til å nyte livet uten at man har gjort seg fortjent til det? Merkelige greier.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.