Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Hatt: Filù Hats / Studio Scarpa – Øredobber: Hasla – Smykke: Alva Brosten – Kåpe: Envelope1976

Hatt: Filù Hats / Studio Scarpa – Øredobber: Hasla – Smykke: Alva Brosten – Kåpe: Envelope1976

Hodeplaggene er tilbake

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
stylist

Designerne viser skaut, sjal og hatter det er umulig å ignorere.

Fakta: Vårens trender 2019

Hodeplagg

Slik gjør du det:
Stråhatter, enten i sin naturlige brunfarge eller i en mer knallfarget variant, er tidsriktige, i tillegg til mer strenge, formelle varianter i svart eller hvitt.

Mønstrete silkeskjerf ­bundet rundt hodet – som på en slags hipster-bestemor – er også i vinden. Men pass på så de ikke blir tatt av ­vinden.

I menneskets historie har hodeplagg spilt en relativt stor rolle; hatter, sjal, skaut, kroner og lignende har skjult, beskyttet, vitnet om status, rang, religiøs eller kulturell forbindelse.

Det er kun få generasjoner siden Norge var fylt med hattekledde menn på vei til og fra arbeid, og kvinner i hatt var et sedvanlig syn. Siden den gang har hodeplagg gått inn og ut av trendbildet.

Denne våren gir motedesignerne tilbehøret på toppen av kroppen en ordentlig sjanse til å gjenvinne sin posisjon. Det er formelig et hav av forskjellige hodeplagg å se i de fremste designernes kolleksjoner.

Hos Versace, MaxMara, Tom Ford og JW Anderson er det skaut og sjal som gjelder, i alle mulige stoffer, mønstre og varianter, gjerne med litt bestemorpreg. Gucci, Mulberry, Valentino og Louis Vuitton foretrekker hatten – gjerne av den typen som på grunn av størrelsen er umulig å ignorere.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.