Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Så lenge du ikke ser huden min, kan jeg gå i hva jeg vil

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Modell Rawdah Mohamed vekker internasjonal oppmerksomhet.

– Vi er ni søsken i familien. En av storebrødrene mine kjøpte alltid masse utenlandske moteblader og valgte å studere på moteskolen Esmod. I Somalia er de fleste skredderne menn, så akkurat det er ikke spesielt uvanlig, forklarer Rawdah Mohamed (27) fra Skien.

– Men som ekstrem guttejente, du vet en av dem som nekter å gå i noe annet enn hettegenser, tok det en stund før den interessen fikk ben å gå på hos meg. Det er nok mye takket være storebroren min at jeg i det hele tatt fikk øynene opp for moteverdenen mot slutten av tenårene.

Fakta: Rawdah Mohamed

Modell, påvirker og vernepleier

Stiltips:
– Er du redd for å bruke et nytt, crazy plagg? Ta det på sammen med plagg du er veldig trygg på, slik at du vender deg til det.

Mohamed begynte å gå med hijab i annenklasse på barneskolen.

– Da hadde jeg bare et lite knippe. Nå har jeg nærmere 100 stykker, i alle regnbuens farger.

Hennes spreke manøvrering av de tydelige retningslinjene hun mener Koranen gir – at kvinner kun kan vise frem ansikt, føtter og hender – har fått internasjonal oppmerksomhet, blant annet i Vogue. Nå bykser hun rundt fra by til by, fra moteuke til moteuke og fra event til event i jobben som modell og påvirker.

– Den villeste hijaben jeg har, er kanskje én som minner om vintage Versace, med mønster og farger og alt mulig dilldall. Nylig skaffet jeg meg også en denim-hijab, slik at jeg kan ha på meg et antrekk i denim bokstavelig talt fra topp til tå.

Her har hun valgt en kjole fra By Malene Birger, sko fra Nelly og hijab fra Somalia. Som praktiserende muslim er beskjedenhet en rettesnor. Noen velger å tolke dette i form av måteholden fargebruk.

– Der er ikke jeg. Jeg føler ikke at det er noe i religionen som sier at man ikke kan gå i sterke farger. Jeg er tross alt afrikaner, vi elsker farger. Og så lenge du ikke ser huden min, kan jeg gå i hva jeg vil.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.