Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Å bruke mye farger assosieres gjerne med naivitet og barnlighet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Det stemmer ikke alltid, mener artist og låtskriver Nedja Bouzaida.

– Som liten så jeg masse på Animal Planet, og jeg henter fremdeles mye inspirasjon fra natur og dyr. Altså, se hvor mange forskjellige farger en bille kan ha, for eksempel. Det er jo helt absurd, sier Nedja Bouzaida (21).

Barndomshjemmet i Oslo huset mor og far, søsken, masse kjæledyr og alle regnbuens syv farger på klær og interiør. Festene, omgivelsene, klesdraktene og til og med krydderet til slekten i Tunisia inspirerte til ytterligere fargebruk.

Fakta: Nedja Bouzaida

Artist og låtskriver

Stiltips:
Gå i rosa bukse og blå sokker om det er din første innskytelse, ikke tenk deg om to ganger. Lev livet ditt! Hvordan du ønsker å føle deg, bør reflekteres i det du har på.

– Yndlingsfargene til moren min er limegrønn og oransje, så man kan vel si at det jeg har på meg i dag, er en slags hyllest til henne, sier Bouzaida.

Blusen er kjøpt brukt, buksen og de oransje sokkene er fra COS, joggeskoene fra Nike.

De siste årene har forskjellen mellom artistens hverdags- og sceneantrekk minket. I stedet har hele klesstilen havnet under paraplybegrepet «ekstra», maksimalistisk som søren, som hun sier det selv. Sorte plagg skvises ut, fargerike vintage-funn flytter inn – i et klesskap som for øvrig er fargesortert ned til minste detalj.

– Når vennene mine sier «Nedja, den der koster jo bare 350 kroner», tenker jeg: «Jeg er helt sikker på at jeg kan finne den samme tingen enda billigere.» Og så gjør jeg det, da. Jeg er blitt helt syk på det der.

Den fargerike klesstilen avslører én side av personligheten: det åpne sinnet, den positive naturen, energien. Hun påpeker likevel at det finnes andre sider.

– Jeg er nok egentlig en ganske seriøs person. Å bruke mye farger assosieres gjerne med naivitet, barnlighet. Men det stemmer ikke nødvendigvis alltid.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.