Den røde tråden i hennes stil er kaos

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Kunstner og dj Victoria Duffee vokste opp i et bukseløst New York.

– Tidlig i tenårene var jeg punka, men samtidig helt gal etter Carrie Bradshaw fra «Sex & singelliv», forteller den amerikanske kunstneren og dj-en Victoria Duffee (29).

– Resultatet var høye hæler fra Manolo Blahnik, kjøpt i vintagebutikk, matchet med opprevne, sjuskete klær. Og selvfølgelig belter og armbånd med nagler på. Mamma mente det da var ålreit å informere meg om historien til disse tingene, nemlig S&M. Det var jeg absolutt ikke klar for å høre om som 13-åring.

Fakta: Victoria Duffee

Kunstner og dj

Stiltips: Folk må slutte å være redde for å bli dømt for klesvalgene sine.

Under oppveksten i og rundt New York hentet Duffee inspirasjon fra ulike miljøer. Resultatet var gjerne ekstremt.

– På midten av 2000-tallet, mens jeg gikk på School of Visual Arts, var det helt ok å gå uten bukser på byen. Alle vennene mine gikk i jakker med bare en body under. I New York gir folk faen. Det føles befriende.

Den store kjærligheten førte henne tilfeldigvis over Atlanterhavet, til Oslo. Nå har hun fullført en mastergrad i tekstilkunst ved KHiO. Om kvelden er hun dj. I tillegg er hun én av grunnleggerne av magasinet Vi ser på kunst.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Den røde tråden i Duffees stil er kaos. Garderoben består av svarte plagg, vintage-funn, klær fra norske klesdesignere, og se-på-meg-plagg som en knallgul skjorte med en Border Collie som løper løpsk. Her har hun på seg en kjole fra Admir Batlak og vintage-støvletter – med en gummihjerne som tilbehør.

– Stesønnen min, Oskar, har en evne til å sette pris på skjønnheten i rare ting han finner. Det har vi til felles. Han mente hjernen ville være prikken over i-en her, og det er jeg enig i.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner