Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sofavelger

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fra nedtonet til ekstravagant – lenestolen Norma kan kles etter eget ønske.

Se for deg lenestolen i stuen – med pledd og puter som skal gjøre den koselig og innbydende. Slik sto Fredrik Färg og Emma Marga Blanche og funderte, da de kom på ideen til serien Norma.

– Seriens signum er de ulike stoffene som er komponert etter et lag på lag-prinsipp, sier Fredrik Färg.

– Så kan uttrykket skifte, alt ettersom du velger å bruke én, to eller tre forskjellige tekstiler i forskjellige materialer og farger.

Färg&Blanche har samarbeidet siden 2010, og da de viste ideen sin til Johanson Design, som produserer alle møbler i sin egen fabrikk i Markaryd i Sverige, ble de veldig interessert.

Fakta: Färg & Blanche

Har samarbeidet siden 2010. Jobber blant annet for produsenter som Gärsnäs, Petite Friture, Northern og Design House Stockholm.

– Det er en myk og bollete serie– noe som ble en teknisk utfordring, sier Färg.

– Vi har vært mye på fabrikken og arbeidet sammen med produktutviklere og håndverkere. Prosessen har vært veldig hands on.

Serien består av en lenestol og en sofa som begge kan forandres med hjelp av ulike stoffer og farger. Etter å ha laget serien Frankie for Johanson Design – inspirert av bukseselene til lindyhopdanseren Frankie Manning – har den nye serien fått navn etter Norma Miller, som var hans dansepartner, blant annet i 1941-filmen «Helzapoppin».

– Serien er feminin, med en sterk stemme. Den kan være nedtonet eller ekstravagant, alt etter hvordan du velger å kle den, sier Färg som mener at en god lenestol må være komfortabel, men ikke for myk, fordi den da gjerne mister formen etter hvert og blir ukomfortabel.

– Og så synes vi at den må se bra ut – også når du ser den bakfra.

* (Vilkår)

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner