Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dette ble resultatet av en speed date

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Designduoen Jenkins & Uhnger endte opp med et tilbehør helt på kanten.

– Vi valgte å skape en serie med sirkulært tilbehør, for å bryte opp benkens rette linjer. Det var viktig å lage noe som både er funksjonelt og passer inn i dagens interiører, sier Sverre Uhnger.

Det var da butikken Norway Designs arrangerte en speed dating-dag mellom designere og produsenter i 2016 at de to designerne Sverre Uhnger og Thomas Jenkins møtte Pål Lunder i Fjordfiesta. Han fortalte at han vurderte å ta frem nytt tilbehør til den klassiske Krobo-benken fra 1960, som allerede hadde fått et nytt sett med tilbehør, signert Anderssen & Voll i 2014, og de tente på ideen.

– Vi starter alltid med skisser og idémyldring, og laget blant annet 1:1 modeller i isopor. Det er rimelig og enkelt å bearbeide, og gir en god indikasjon på form og funksjon, sier Jenkins.

– Da vi hadde landet på sirkulære former var det enkelt å gjøre disse i laminert tre – det er det Fjordfiesta er eksperter på.

En av de største utfordringene ble å begrense serien.

– Når vi først hadde landet på et formspråk, og tenkt at det kunne brukes til lagring, i tillegg til planter, var det lett å se muligheten for alle tenkelige varianter, sier Uhnger.

Alt treverk blir laminert på fabrikken på Dokka. Serien er fortsatt under utvikling, og det er mulig at fatet kommer i andre materialer etter hvert, og at det kommer lokk til beholderne, slik at man kan gjemme bort hverdagsrotet.

– Vi er mest fornøyd med at serien skiller seg fra det tidligere tilbehøret som er blitt gjort, formmessig, men også når det gjelder lekenheten, ved at den store plantekassen og fatet er større enn bredden på benken, sier Jenkins.

De har begge kjent til Krobo lenge, og håper at tilbehøret vil gjøre den interessant for et nytt publikum.

– Jeg kjøpte faktisk, helt tilfeldig, en brukt benk med det originale hi-fi-tilbehøret rett før samarbeidet med Fjordfiesta, sier Uhnger.

– Benken er noe jeg hadde hatt lyst på lenge. Nå brukes den i studioet mitt, men det kan hende at den havner hjemme etter hvert.

* (Vilkår)