Den danske produsentens første skjenk er tegnet i Norge

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

– Spillet mellom toppen, bena og selve kabinettet gir masse karakter, sier designer Thomas Jenkins.

Skjenken Jut av Thomas Jenkins.

Skjenken Jut av Thomas Jenkins.

Et møbel må ha så mye tilstedeværelse at du blir glad i det, men ikke så mye at du mister interessen over tid.

Det mener den britiske designeren Thomas Jenkins, som er bosatt i Norge. Nå er han aktuell med skjenken Jut for Skagerak, som er mest kjent for sine utendørsmøbler.

Fakta: Thomas Jenkins

Britisk designer, bosatt i Norge. Samarbeider med blant andre Hay, Menu og norske Objekt.

thomasjenkins.co

skagerak.dk

– Jeg fikk et tips fra designduoen NoiDoi, som samarbeider med Skagerak, om at de var på utkikk etter oppbevaringsmøbler, og tok kontakt med designsjefen der. Etter det rullet det fint, sier Jenkins.

Spillet mellom toppen, bena og selve kabinettet gir masse karakter

THOMAS JENKINS – designer

Han etablerte sitt eget studio i 2010, og samarbeider både med produsenter som Hay og Menu, og med kollegaen Sverre Uhnger under navnet Jenkins & Uhnger.

Skjenken ble først tegnet til eget bruk og vist på den norske utstillingen under møbelmessen i Milano i 2016. Ideen var å skape et møbel som rommer mye uten å være for stort, og mest utfordrende ble det å få til detaljene rundt bena, som er plassert helt i ytterkant av møbelet.

– Spillet mellom toppen, bena og selve kabinettet gir masse karakter, uten at møbelet blir for dominant i rommet, sier Jenkins.

Skjenken leveres i eik, med håndtak i messing, og kan også fås med marmor på toppen.

– Jut er engelsk og betyr overheng, sier Thomas Jenkins.

– Og Jutland er engelsk for Jylland, hvor skjenken blir produsert. Det er en morsom tilfeldighet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner