Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kjører fra supersportbiler med tilårskommen Renault

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karl Eirik Haug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Bakgrunnen som sommelier gjorde valget fransk racingbil enkelt.

Sommelier Odd Erik Indrehus (27) i vinimportselskapet Vininor tror lavt budsjett gir gode kjøp. Hans 13 år gamle, racingriggede Renault Clio RS med 197 hester koster en brøkdel av supersportsbiler som den uansett kjører fra.

Hva slags nese har du for racingbiler?

Jo, kulhetsfaktoren kommer tydelig frem når du viser at du kan kjøre like fort og godt på bane som en Porsche til en million eller mer. Gjennom mange år har Renault lykkes veldig bra med racingbiler. Clio RS er veldig presis, lettkjørt og gir like mye moro for pengene som biler med langt flere hester.

En motvekt til nordmenns nye jålekultur?

Ja, og i noen tilfelle kan en vin til rundt 150 kroner være like god som en vin til 500. Hvis du vet hva du handler, eller får riktige råd, kan du gjøre gode kjøp på både vin og bil.

Å kjøre fra dyre biler er spesielt moro med billige åk?

Ja, og jeg har sett en holdningsendring. Før kunne du bli sett litt ned på når du kom på racingbanen i et såkalt billig kjøretøy, men nå nikker de fleste respektfullt og anerkjennende.

Fakta: Bil-cv

2009 - BMW 530i V8 (1994)

2011 - Ford 26m HT (1971)

2012 - Subaru Impreza WRX STI GC8 (1998)

2013 - BMW Alpina B3 3.2 Coupé (1996)

2014 - BMW M5 3.6 (1991)

2015 - Audi S6 2.2t quattro (1995)

2017 - Renault Mégane RS 225 Cup (2006)

2017 - Renault Clio RS 197 (2006)

2018 - Ford Fiesta ST (2018)

Hvordan smakte du deg frem til akkurat Renault?

Det var bilspillet «Gran Turismo» som utvidet horisonten, og som gjorde at jeg fikk sansen for Sport-divisjonen til Renault. Renaults racingbiler er svært sjeldne å se på bane her i landet, men de er desto oftere helter i bilspill.

Du vokste opp med bilspill med racingstol, pedaler og gir?

Ja, selv begynte jeg med Playstation på slutten av 1990-tallet, og det ga meg en mestringsfølelse lenge før banekjøring. Første gang jeg kjørte på Nürburgring i Tyskland, kunne jeg svingene fordi jeg hadde testet dem over 100 ganger i bilspill.

Hvordan er rekrutteringen til rimelig racing?

Bilspill og Playstation gjør at flere enn før blir tidlig interessert i motorsport. Bilspill kan føre til noe positivt, for ungdom blir inkludert i et tett, men veldig solid og sammensveiset miljø hvor de får lære mye, og teste seg selv.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Racing er en måte å bli kjent med seg selv på?

Ja, når bil strupes i byområder, er eneste mulighet å komme seg på bane. Jeg ser at motorsport og track days blir mer og mer populært.

Hvilken sammenheng ser du mellom fransk vin og fransk bil?

Begge har svært gode produkter, men personlig legger jeg ingen elsk på Frankrike spesielt. Jeg er mer ivrig på å utforske. Nysgjerrighet er stikkord for meg.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.