Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Burgermesteren. Superiority Burger er kåret til New Yorks beste burger, uavhengig av proteintype. «The Superiority Burger Cookbook» gjør det mulig å også servere den på Frosta.

Burgermesteren. Superiority Burger er kåret til New Yorks beste burger, uavhengig av proteintype. «The Superiority Burger Cookbook» gjør det mulig å også servere den på Frosta.

Utgir oppskriften på New Yorks mest omtalte vegetarburger

Tekst

Vil du få varsel hver gang Eirik Traavik publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Nå kan du lage Superiority Burgers vegetarburger selv.

Å fenge et altetende publikum med en ren vegetarrestaurant er ingen enkel oppgave, men det var nettopp dette Brooks Headley fikk til da han åpnet Superiority Burger i New York i juni 2015.

Med hjelp fra matbloggere og ivrig omtale i avisene Washington Post og New York Times, ble den lille veggisrestauranten en overraskende hype. Fra å være noe foodies knapt ville ta i med ildtang, ble en vegetarburger plutselig noe folk stilte seg i kø for, knipset bilder av og stappet grådig i seg.

Fakta: «The Superiority Burger Cookbook»

Kokebok av Brooks Headley, eier av Superiority Burger i New York.

224 sider.

Forlag: W.W. Norton & Company.

Det hele toppet seg samme høst, da herrebladet GQ kåret restaurantens burger til New Yorks beste, uavhengig av proteintype.

Salatmat

Menyen på Superiority Burger har alltid vært relativt enkel: én vegetarisk cheeseburger samt et par vegetariske vrier på amerikanske klassikere som «Sloppy Joe».

Selv om hovedrettene nikker nostalgisk mot industriell hurtigmat, bryter tilbehøret som serveres, med amerikansk burgertradisjon. Headley har aldri hatt pommes frites på menyen. I stedet satser han på salater og supper, satt sammen med grønnsakene som er tilgjengelige fra dag til dag.

Burgerbok

Nå, tre år etter at dørene først åpnet, avslører Headley hemmeligheten bak burgeren (og haugevis med salater). I sommer ble kokeboken «The Superiority Burger Cookbook» med undertittelen «The Vegetarian Hamburger is Now Delicious» servert over 224 sider på forlaget W.W. Norton & Company.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.