Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Reincheck. Máret Ravdna Buljo og Sandor Katz, to timer etter at Buljo tok farvel med den 13 år gamle simla.

Reincheck. Máret Ravdna Buljo og Sandor Katz, to timer etter at Buljo tok farvel med den 13 år gamle simla.

Sandor Katz har reist verden rundt for å lære alle teknikker for å fermentere mat – også til Norge

Tekst

Vil du få varsel hver gang Andreas Liebe Delsett publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Lødingen/Kvitnes

Vi ble med på Sandor Katz’ fermenteringsferd mot nord.

Gjennom Europa reiser en mann med et lommetørkle. I det bærer han på en yoghurtkultur som i sin tid har reist fra Romania via New York, til rurale Tennessee. Overalt der mannen ferdes kan man høre den jevnt klukkende, boblende lyden fra glass og flasker, der bakterier og sopp omdanner sukker til syre, alkohol og CO2 – og tidsriktige produkter som vannkefir og kombucha oppstår.

Over