Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Min vei. «Jeg vil redefinere det folk tenker om pizzeriaer og pizzabakere. Dette er min vei i livet. Dette er det eneste jeg vil», har Franco Pepe, innehaver av restauranten Pepe in Grani, sagt. Det har han også gjort.

Min vei. «Jeg vil redefinere det folk tenker om pizzeriaer og pizzabakere. Dette er min vei i livet. Dette er det eneste jeg vil», har Franco Pepe, innehaver av restauranten Pepe in Grani, sagt. Det har han også gjort.

Signaturretten. Franco Pepes margherita sbagliata – en pizza hvor tomatsausen og en basilikumreduksjon blir påført etter steking.

Signaturretten. Franco Pepes margherita sbagliata – en pizza hvor tomatsausen og en basilikumreduksjon blir påført etter steking.

Hvordan gymlæreren Franco Pepe ble «sentrum i pizza-universet»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Simen V. Gonsholt publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Caiazzo

Franco Pepe ofret det meste i jakten på verdens beste pizza.

Det er normalt å få vann i munnen av «Chef’s Table», kokkeportrettserien til Netflix; det er kanskje ikke fullt så vanlig å få vondt i hjertet av den.

Men historien til italienske Franco Pepe, som figurerer i fjerde episode av fjorårets spesialsesong om pizza – og som ifølge den salig amerikanske restaurantkritikeren og Food & Wine-skribenten Jonathan Gold lager «antagelig den beste pizzaen i verden», og senest i fjor ble kåret til årets pizzakokk i The Best Chef Awards, og også året før, og tre ganger er blitt dekorert med den italienske stats fortjenstmedalje – er en historie som har kostet mer enn hva de fleste trolig vil tenke at en pizza er verdt, om den aldri så mye er verdens beste.

Den