Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brutalisten er både restaurant, kunstprosjekt og sosialt eksperiment

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sidsel Bjørnseth publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Stockholm
Kulinarisk minimalisme. Akademiker og kunstner Carsten Höller vil skape en spiseopplevelse hvor hver enkelt ingrediens får skinne. – Det handler om å skjære vekk alt som er unødvendig slik at råvaren kommer i fokus, sier Höller.

Rene smaker. Det er en feiltakelse at man er nødt til å tukle med råvaren og legge til en masse andre greier, mener Carsten Höller. Saus og garnityr er forbudt på Brutalisten. – Når man finner gode råvarer, skal man ikke ødelegge det med alt mulig. Man skal gjøre så lite som mulig.

Her skal skal ­gjestene konsentrere sansene om én ingrediens av gangen.

Det var i 2018 at ideen kom til ham.

Den tysk-belgiske kunstneren Carsten Höller lå i sengen og tenkte: Hvordan ville det sett ut om man forsøkte å lage mat på samme måte som man skaper brutalistisk arkitektur? Som alle hans gode ideer kom også denne tidlig om morgenen, før han hadde rukket å se på telefonen eller si et eneste ord til noen.