Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Herredressen er mer aktuell enn på lenge

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
stylist

Men den må sprites opp.

I fem år har street wear, det vil si uformell og sportsinspirert gatemote, satt kraftig preg på trendene. Motefolk som tidligere rynket på nesen av den slags, har sett seg pent nødt til å bli med på leken. Resultatet ble et inntog av joggesko og hettegensere på catwalkene.

Nå ser trenden imidlertid ut til å snu; det blir gjort større plass til det pyntede og selskapskledde. Herredressen er mer aktuell enn den har vært på lenge. Den har lurt seg inn i nærmest hver eneste vårkolleksjon hos de største motehusene, men den går ikke stille i dørene. For dressen anno 2019 skal helst være av det kreative slaget. Acne Studios, Dior, Prada, Emporio Armani, Lanvin og Calvin Klein – for å nevne noen – har utvilsomt brukt hele maleskrinet i arbeidet med vårens dresser.

Slik gjør du det: Alt er lov, hvis du tør

Mønstermiks, knallfarger, bruk av ulik jakke og bukse. Eller lag på lag, en skinn- eller olajakke under en overdimensjonert dressjakke. Og det skilles ikke mellom hverdag og fest: Dressen kan få være med på alt.

Dress: J

Lindeberg – Olajakke: Tom Wood – Skjorte: FWSS

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.