- Det er flere enn Spetalen som er kritisk til så mye penger man har pøst inn for å redde Hellas og andre land. Men dette er eurosamarbeidet og man har ikke noe annet valg hvis man vil at euroen skal overleve. Men det er mange av oss, også jeg, som er spent på hvordan det kommer til å gå i Europa, sier Frps finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein til DN.no.

Han snakker om utspillene fra investor Øystein Stray Spetalen i Dagens Næringsliv i dag, der investoren blant annet gir uttrykk for at alle redningspakkene bare har forverret den globale økonomiske situasjonen.

Les utspillet her: Varsler slutten for kapitalismen

- Han er en oppegående person med sterke meninger, og det setter jeg pris på. Jeg tror absolutt at han mener det han sier, men han er også kjent for å sette ting på spissen, sier Leirstein.

Veldig mange gode poeng
- Hva er budskapet til Spetalen?

- Slik jeg ser det kritiserer han at politikere går inn og gjør ting som ikke er en del av det kapitalistiske systemet, sier Leirstein.

- Er du enig med han?

- Jeg mener at han har veldig mange gode poeng. Jeg er helt enig med han der han sier at det er feil at 0,01 prosent sitter igjen med gevinsten. Da vi diskuterte finanskrisen var vi de eneste som mente av vi trengte å gi skatteletter til den enkelte mann og kvinne. Men jeg vil ikke gi han blankofullmakt og si at jeg er enig i alt.

Les hva Høyres Jan Tore Sanner mener her: - Dommedagsprofeti fra Spetalen

Få bankene over kneiken
Spetalen mener blant annet at de europeiske bankene som har feilinvestert i søreuropeiske statsobligasjoner bør gå konkurs. Leirstein deler ikke den oppfatningen.

- Jeg har alltid ment at det er lurt å gå inn og får bankene over kneiken slik at næringslivet overlever. Men hvis man bruker skattebetalernes penger mener jeg det må stilles noen krav, slik vi har sagt lenge, sier han.

Han er imidlertid enig med Spetalen i at alternativet er at det offentlige spytter inn penger i bankene, tar kontroll og selger bankene ut igjen med "kjempegevinst".

- Det kan komme skattebetalerne til gode, sier Leirstein.

Er du enig med Spetalen, eller er han på ville veier? Diskuter saken under!

Les andre meningsytringer fra Spetalen: - La dem gå konk

<b>Spetalen spår stor og langvarig økonomisk depresjon</b> (februar)

Spetalen takker Stoltenberg for å ta "drittjobben"



Les også andre dystre spådommer: - Alt kan kollapse i morgen

Over 1.000 byer i Europa i dyp gjeldskrise


<b>- Hellas vil ikke klare å betale rentene sine engang</b>

- Finanskollaps først i 2010

<b>Tror verden ender i krig og total finanskollaps</b>

2010: Sjokk-spådommene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.