– Whiskey handler om myke verdier

Tekst

Vil du få varsel hver gang Bendik Dannevig Kristiansen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Slik lager du Old fashioned – drinken for den som er vant til brennevin.

– Den heter jo egentlig Old fashioned whiskey cocktail, sier Jesper Høst.

Han forteller at ordet «cocktail» dukket opp for første gang i 1806, i den amerikanske avisen The Balance and Columbian Repository. Der sto det at en cocktail var en «oppkvikkende drink, sammensatt av et hvilket som helst brennevin, sukker, vann og bitters».

Fakta: Jesper Høst

I denne nye serien viser han hvordan perfekte drinker kan lages hjemme på kjøkkenbenken.

Old fashioned er en drink for den som er vant til å drikke brennevin. Drinken slo for alvor an med serien «Mad Men», og er ifølge Høst noe av det mest sosialt aksepterte man kan drikke.

– Whiskey handler om myke verdier, om lune og gode stemninger. Det synes jeg denne drinken representerer på en god måte.

Jesper Høst dynker en hvit sukkerbit i bitteren Angostura og løser den opp i sodavann.

– Dette er basen, en smaksbærer for de andre ingrediensene. Nå tilsetter du is i glasset, og så mye amerikansk whiskey eller bourbon som du ønsker. Rør rundt. Ferdig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-
+

Old fashioned

  • Angostura
  • hvit sukkerbit
  • sodavann
  • isbiter
  • bourbon eller annen amerikansk whiskey
  • sitron- eller appelsinzest

Slik gjør du:

  • Dynk en hvit sukkerbit i Angostura.
  • Rør den ut i 2–3 cl sodavann i et rocks- eller kjøkkenglass.
  • Fyll glasset med isbiter.
  • Hell i ønskelig mengde bourbon eller annen amerikansk whiskey.
  • Topp med sitron- eller appelsinzest.

Tips: Boblene i sodavannet løser opp sukkeret og gir drinken et hint av salt.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner