Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hva er det som gjør det katalanske kjøkkenet så uforskammet godt?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Alisa Larsen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Lagspiller. Sesongens første calçot feires storslått hver gang den gjør sitt inntog. Grillen temmer løkens ilske og gjør den usedvanlig sødmefylt, en perfekt kontrast til den lett pikante romanescoen. Det er et skoleeksempel på hvordan katalanerne bygger smak, lag på lag på lag.

Lagspiller. Sesongens første calçot feires storslått hver gang den gjør sitt inntog. Grillen temmer løkens ilske og gjør den usedvanlig sødmefylt, en perfekt kontrast til den lett pikante romanescoen. Det er et skoleeksempel på hvordan katalanerne bygger smak, lag på lag på lag.

Godt grunnlag. Det finnes et utall måter å trylle frem romesco på, men den burde i alle fall inneholde grillet paprika, mandler, hvitløk, brød og persille. Tomat spiller ofte en rolle i denne grunnsausen, men helst i sesong. I mangel på mandel kan man ty til ristede hasselnøtter uten skall.

Godt grunnlag. Det finnes et utall måter å trylle frem romesco på, men den burde i alle fall inneholde grillet paprika, mandler, hvitløk, brød og persille. Tomat spiller ofte en rolle i denne grunnsausen, men helst i sesong. I mangel på mandel kan man ty til ristede hasselnøtter uten skall.

Kokebok-klassiker samler det beste fra det katalanske kjøkken.

Fakta: Kok en klassiker

I denne serien utforsker matskribent Alisa Larsen en rekke kokebokklassikere og viser hvordan du lager de beste rettene.

Den tidligere Saveur-redaktøren Colman Andrews’ mesterverk, «Catalan Cuisine» fra 1988, er et vidunderlig øyeblikksbilde av katalansk matlaging mot slutten av 1980-tallet.