Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Når Happolati-kokken kommer sulten hjem, lager han dette

Foto

Fermentert kål og forseggjorte salater blir liggende igjen på restauranten. Når Rune Hinnaland Bjørneng lager mat hjemme, lager han entrecôte.

Gjestene på Happolati i Oslo får avanserte kombinasjoner av tørket, saltet, røykt og fermentert mat på fine fat. Kjøkkenet er komplekst og detaljert. Sånt gidder ikke Rune Hinnaland Bjørneng når han omsider kommer hjem.

– Hvis jeg er sent hjemme orker jeg ikke lage mat. Jeg pleier gå på butikken og se etter entrecôter på halv pris. Det er mye som er veldig bra, det gjelder å finne de mest marmorerte. Jeg pleier å hamstre, forteller han.

-
+

Entrecôte med stekt hjertesalat

  • 300 gEntrecôte, godt marmorert
  • 1 ssSmør
  • 1 stkHjertesalat
  • 1 stkSkvett sitron

Varm pannen og ha i smøret. Når det har sluttet å frese, er pannen klar for biffen.

Legg biffen i pannen og stek den et par minutter på hver side på maks varme så den får fin stekeskorpe.

Skru deretter ned varmen til det laveste og la biffen steke noen minutter til, avhengig av tykkelse og preferanse.

Ta biffen ut av pannen og ha på salt og pepper.

Skru varmen opp på maks igjen.

Del hjertesalaten i to på langs og ha den i pannen så den blir raskt svidd på kuttflaten.

Smak til med salt, pepper og evt sitron. Ringle dessuten litt olivenolje over både kjøtt og salat om du ønsker.

Hjemme plukker han ut hjertesalat fra kjøleskapet. Begge deler skal ganske enkelt stekes i pannen. Entrecôten foretrekker han medium stekt så fettet får sjanse til å smelte litt. Deretter er det bare å svi hjertesalaten.

– Full guffe i pannen, grisehardt i noen sekunder, sier han om salaten som blir så transformert av varmen i pannen at den ikke trenger annen tilsmaking enn litt salt og sitronsaft, pluss litt god olivenolje på toppen.

Litt mer tid? Prøv ris med spinat og spicy saus

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.