Lokalene føles ikke som en kjøpesenterrestaurant.

Lokalene føles ikke som en kjøpesenterrestaurant.

Vestkantlunsj med det lille ekstra

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Mats & Martin er en kjøpesenterrestaurant uten kjøpesenterfølelse.

Til tross for utallige kontorbygg, er det fint få steder å spise en god lunsj i Lysakerområdet. Mats & Martin på CCVest er blant de som forsøker. I kjøpesenterets øverste etasje serverer de mat fra klokken 11 på formiddagen til senteret stenger klokken 21.

De lyse og nøytrale lokalene er akkurat så skjermet og fjernet fra hoveddelen av senteret at den ikke føles som en kjøpesenterrestaurant. Menyen med sine burgere, salater, småretter og steinovnspizzaen er tradisjonell, men byr på mange små positive overraskelser, for eksempel comtéost på burgerne og pommes frites smakssatt med rosmarin.

Fakta: Mats & Martin

Lilleakerveien 16

CCVest, Oslo

Telefon: 22 50 83 00

matsogmartin.no

Meny: ★★★★★

Mat: ★★★★★

Miljø: ★★★★

Service/Effektivitet: ★★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 22

Vestkantlunsj

— I høst spiste jeg dessuten en utrolig god pizza med kantareller her også, sa Salt.

Mats & Martin startet opp med restaurant i Vollen i Asker, som nå er lagt ned. Nå satser teamet alt på CCVest og catering, og her er stemningen stort sett livlig gjennom dagen.

Raust og smakfullt

Salt valgte skagentoast, som kom på et blunk, der en tynn skive rugbrød var nærmest overlesset med en velsmakende skagenrøre med store biter reker og krepsehaler, tydelig smak av både dill og et hint av pepperrot. Peppers burger tok litt lenger tid, men var en raus burger på avlangt fat.

Pepper løftet topplokket av, men la det raskt tilbake igjen.

Raus skagentoast på rugbrød.  

Raus skagentoast på rugbrød.  

— Jeg tar gjerne toppen av, men her var det jo masse deilig avocado, sa Pepper og hugget innpå den saftige, men vaklevorne burgeren.

— Dette var skikkelig deilig! Orker vi dessert også?

Såvidt, men Salt lot seg friste av en kule blodappelsin- og rosmarinsorbet, og Pepper lengtet etter eplekake. Sorbeten var frisk, og eplekaken var en nett, liten eplepizza med karamellsaus og vaniljeis på toppen.

Eplekake smaker godt.  

Eplekake smaker godt.  

Servicen er blid og vennlig, men det tok litt mer tid enn forventet å få både burger og desserter, så lunsjen tok godt over en time før regningen på 664 for to hovedretter og desserter samt mineralvann og caffe latte var betalt.

Men Mats & Martin er et hyggelig, skjermet sted å spise lunsj i området rundt Lysaker, enten man er blant områdets «ladies who lunch» eller travle folk i shipping eller PR. (Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk