Like raskt som popcorn

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

En skjellmiddag lager du nesten like raskt som du popper popcorn.

Å koke skjell er litt som å poppe popcorn – det gjelder å få nesten alle til å åpne seg, uten at noen blir overkokt og seige.

Har du en gryte med glasslokk, kan du følge med på prosessen.

En skjellmiddag er luksuriøs minimalisme, både miljøvennlig og sunn mat, perfekt til fredagskosen eller daten når du har lyst på god smak, mye mat og minst mulig arbeid, ikke minst etterpå. Hjerteskjell eller vongole er kanskje litt krevende å skaffe, men mot helgen bør bedre fiskedisker og butikker ha det; de kommer angivelig til Norge midt i uken.

Smakfull gryte

Mens italienerne gjerne tilbereder skjell med persille, høyner portugiserne med koriander og sin egen knusktørre, syrlige vin vinho verde når de koker skjell. Resultatet er en superenkel, smakfull gryte skjell som ikke trenger annet enn litt godt brød ved siden av – og som tar lenger tid å spise opp enn å tilberede.

Skyll gjennom skjellene og kast dem som ikke er lukket eller lukker seg, hakk litt hvitløk, koriander og sitronskall på en fjøl – og deretter går det så raskt at alt må stå klart.

Resultatet: en dampende vintergryte med alle sommerens smaker - sol, hav og grønn koriander.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Litt koriander og hvitløk, og vips har du middag på omtrent samme tiden det tar å poppe popcorn.  

Litt koriander og hvitløk, og vips har du middag på omtrent samme tiden det tar å poppe popcorn.  

-
+

Skjell med koriander og hvitvin

  • 1 kgVongole eller hjerteskjell
  • 2.5 dlTørr hvitvin, helst vinho verde
  • 3 ssSmør
  • 2 ssOlivenolje
  • 2 stkFedd hvitløk, finhakket
  • 1 tsRevet sitronskall
  • 0.5 dlHakket koriander, pluss mer til garnityr

Skyll skjellene og plukk gjennom dem. Kast de som eventuelt ikke lukker seg.

Smelt smør og olje i en dyp panne eller vid gryte på middels til høy varme.

Ha i vin, hvitløk og sitronskall og stek i ca. 1 minutt.

Legg skjell og koriander i pannen.

Rør forsiktig, men raskt sammen, skru opp varmen og sett på lokket.

Damp på høy varme i ca. fem minutter til skjellene har åpnet seg. Rist litt på pannen innimellom.

Dryss mer koriander over de ferdige skjellene og server. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk