Kjapp, sunn og varm salat

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Denne vegetarmiddagen med grønnsaker og peanøttsaus er både kjapp - og god.

Sett på vann. Skjær noen grønnsaker i strimler. Knus litt hvitløk, rasp litt ingefær og rør det raskt sammen med en nennsom asiatisk kombinasjon av fett, salt, syrlig og søtt. Før det er gått 20 minutter er vegetarmiddagen klar.

Det er ingen grunn til å kompromisse på smak selv om middagen skal gå raskt og hovedingrediensen er nudler. Dette er langt fra en autentisk asiatisk rett, men den er sjokkerende tilfredsstillende - sausen med smak av peanøtter, sesam, søt soya og riseddik gir de nøytrale risnudlene en slags mørk dybde.

Istedenfor å sløse med kokekarene, får grønnsakene koke sammen med nudlene i gryten i noen få minutter. Da er de ikke lenger rå, men fordi nudlene har så kort koketid, beholder de en del av sin friske sprøhet.

Knasende bønneskudd, finhakket vårløk og rikelig med koriander løfter retten opp fra det klebrige og junkfood-aktige og gjør den nesten til en sunn, varm salat. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Knasende grønnsaker, klebrige nudler og en salt og smaksrik saus gjør denne retten til ganske sunn junkfood.

Knasende grønnsaker, klebrige nudler og en salt og smaksrik saus gjør denne retten til ganske sunn junkfood.

-
+

Risnudler med peanøttsaus og grønnsaker

  • 1 stkFedd hvitløk, knust eller finhakket
  • 1 stk2,5 cm stort stykke ingefær, skrelt og revet
  • 3 ssPeanøttsmør
  • 1 ssRiseddik
  • 1.5 tsFiskesaus
  • 1 ssSesamolje
  • 1.5 ssSøt soyasaus (ketjap manis)
  • 150 gBrede, flate risnudler
  • 0.5 stkGrønn squash i ca. 1 cm tykke staver
  • 0.5 stkRød paprika, skåret i 1 cm tykke staver
  • 0.5 stkGul paprika, skåret i 1 cm tykke staver
  • 100 gBønnespirer
  • 4 stkVårløk, hakket
  • 1 dlFersk koriander, hakket

Slik gjør du:

  • Kok opp saltet vann i en gryte.
  • Lag en saus av hvitløk, ingefær, peanøttsmør, riseddik, fiskesaus, sesamolje og søt soya. Rør inn litt av det varme kokevannet for å gjøre den mer rennende.
  • Ha nudler, squash og paprika i gryten og kok i 4-5 minutter til nudlene er myke.
  • Hell av vannet og ha nudlene og grønnsakene tilbake i gryten.
  • Rør inn sausen.
  • Ha i bønnespirene og rør.
  • Topp med vårløk og koriander og servér.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk