Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Etter bare et drøyt års drift, stenger Speilsalen i Hotell Britannia i Trondheim for oppussing.

Etter bare et drøyt års drift, stenger Speilsalen i Hotell Britannia i Trondheim for oppussing.

Stenger Michelin-restauranten Speilsalen etter ett års drift

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

I juli stenger Michelin-restauranten Speilsalen for oppussing. En ny kaviarbar skal trekke flere internasjonale gjester.

Mens Norge tar sommerferie, stenger Christopher Davidsen ned stjernerestauranten Speilsalen – for å pusse opp etter bare ett års drift. Når restauranten åpner igjen i slutten av juli er Speilsalen blitt Nordens eneste restaurant med egen kaviarbar.

– Det var faktisk min egen idé da jeg satt her og spiste kaviar og drakk litt champagne mens vi var koronastengt. Ledelsen var i fyr og flamme, og sa «La oss sette i gang og realisere det», forteller kjøkkensjef Davidsen.

Fakta: Christopher Davidsen

Kjøkkensjef på Speilsalen i Trondheim.

Født i 1983.

Årets kokk i 2015, Sølvvinner i Bocuse d’Or 2017.

Selger mye kaviar

Odd Reitan hadde brukt tre år og mer enn en milliard kroner på å pusse opp Trondheims tradisjonsrike Hotell Britannia. Samtidig med hotellets gjenåpning, åpnet også restauranten Speilsalen. Etter ti måneders drift kom Michelinstjernen restauranten hadde jobbet for å få.

Nå vil Davidsen og teamet bak trekke restauranten enda ett hakk videre.

– Kaviarbaren blir litt som Chef's Table, sier Davidsen, om baren der fire personer om gangen kan innlede måltidet med å bestille kaviar og vodka eller champagne før de ledes til bordet.

Speilsalen blir Norges eneste restaurant med egen kaviarbar.

Speilsalen blir Norges eneste restaurant med egen kaviarbar.

– Vi ser jo at vi selger ganske mye kaviar. Speilsalen Edition fra Rossini Caviar er blitt enormt populær. Folk kommer inn ens ærend for å spise den kaviaren, sier Davidsen.

Gjestene kan begynne måltidet med kaviar og vodka eller champagne fra Krug, som Speilsalen nå har et samarbeid med.

Gjestene kan begynne måltidet med kaviar og vodka eller champagne fra Krug, som Speilsalen nå har et samarbeid med.

Speilsalen har dessuten et samarbeid med champagneprodusenten Krug, og kan nå kalle seg Krug Ambassade, en betegnelse de deler med en håndfull luksusrestauranter i Hongkong og det sveitsiske hotellet Dolder Grand.

Kaviarbaren skal, sammen med et nytt vinrom og en dessertstasjon ute i spisesalen, gjøre måltidet i Speilsalen til mer av en teateropplevelse enn det er i dag. Det blir plass til færre gjester, men flere kokker, og sommelier Henrik Dahl Jahnsen, som er fire ganger norgesmester, får sitt eget vinrom i rommet hvor han kan vise frem sitt fag.

Fakta: Britannia Hotel

Historierikt hotell i Dronningens gate 5 i Trondheim

Hotellet åpnet første gang i 1870.

Den nåværende bygningen i nybarokk stil, tegnet av Karl Norum, åpnet i 1897.

Restauranten Palmehaven åpnet i 1918.

Har huset gjester som keiser Vilhelm II, dronning Elizabeth, Haakon VII, Fridtjof Nansen og Beyoncé.

Odd Reitan kjøpte hotellet i 2015 og har de seneste tre årene pusset det opp for 1,2 milliarder kroner.

Gjenåpnet 1. april 2019.

Speilsalen er hotellets gourmetrestaurant.

britannia.no

Sommelier Henrik Dahl Jahnsen er fire ganger Norgesmester og får sitt eget vinrom i restauranten hvor han kan vise frem faget sitt.

Sommelier Henrik Dahl Jahnsen er fire ganger Norgesmester og får sitt eget vinrom i restauranten hvor han kan vise frem faget sitt.

Internasjonale gjester

Ifølge Britannias restaurantdirektør Ida Dønheim er ombyggingen et ledd i en plan for å tiltrekke seg fler internasjonale gjester både til hotellet og til Trondheim.

Davidsen sier han ikke vet hvor mye ombyggingen vil koste, men det skadet ikke at eieren Odd Reitan selv hadde ønsket at restauranten hadde flere bord med plass til to gjester; inntil nå har kun par fått reservere bord ved Chef's Table.

– Restauranten har vært litt feil bygd opp, sier Davidsen.

– Nå har vi fått en stjerne og er sykt fornøyde med det, men vi vil dra det til et nytt nivå. Vi vil ikke bare slappe av og holde oss der. De som jobber på kjøkkenet har store ambisjoner og higer etter noe mer hver eneste dag, sier han.

Men for å få noe inn, må noe ut.

– Vi har to chambre separées, store telt i spisesalen, de to blir fjernet.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.